search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Βολές Ανδρουλάκη κατά «παλαιών πρωταγωνιστών» με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου (video)

09.12.2021 21:40
androulakis876-new

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης» τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Κανείς δε θα παίξει με την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης. Πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας από συμπεριφορές “παλαιών πρωταγωνιστών”, δεν θα ξαναπληγωθούν. Θα ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ περήφανη ισχυρή παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε καθαρή εντολή την Κυριακή για την ανανέωση της παράταξης επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή το βράδυ θα είμαι πρόεδρος όλων, κι αυτών που με ψήφισαν κι αυτών που δεν με ψήφισαν και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να κάνει τα μέλη, τους φίλους μας, κλακαδόρους αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης».

«Να μιλήσουμε στους πολλούς ούτε με λόγια, ούτε με μοιρολόγια, ούτε με τις πολυτέλειες του ΝΔ, ούτε και με τις δημαγωγίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ, να κτίσουμε το κόμμα μας από τα κάτω», τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του. Ζητώ, επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης, καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας γιατί έχουμε βαριά κληρονομία στις πλάτες μας. «Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει. Να σηκώσουμε την ιστορική ευθύνη. Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης και ενότητας, ζητώ από τους 270.000 που μας ψήφισαν να ξαναψηφίσουν» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό με μόνιμες λύσεις ενώ αναφορά έκανε και στην ανάγκη λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε το κόμμα των πατριωτικών επιλογών».

Νωρίτερα , σε δηλώσεις του από το νησί των Ιπποτών τόνισε: «Η παράταξη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας χάνουν τον ύπνο τους, γιατί καταλαβαίνουν ότι πια υπάρχει ένα κόμμα που 270.000 πολίτες δίνουν καθαρή εντολή. Εντολή ανανέωσης, εντολή ενότητας, εντολή πολιτικής αυτονομίας. Αυτή την εντολή ζητώ να έχω στα χέρια μου την Κυριακή το βράδυ. Καλώ σε μαζική συμμετοχή όλους τους πολίτες, όπως και την πρώτη Κυριακή και τους εγγυώμαι ότι και την επόμενη ημέρα θα είμαι πρόεδρος όλης της παράταξης, χωρίς να διακρίνω ποιοι με ψήφισαν ή όχι. Θα υπάρχει μια πραγματική διαφάνεια και αξιοκρατία στο κόμμα μας και είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με όποιο μεγάλο ή μικρό συμφέρον κρατά πίσω την Ελλάδα και την κάνει μια χώρα χαμένων ευκαιριών. Αυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό θα κάνουμε για να ξαναγίνουμε ένα κόμμα, το κόμμα του ελληνικού λαού».

Σχετικά με την συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες της Κυριακής, ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος βγήκε πρώτος την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τόνισε:  «Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον. Και αυτό το ενδιαφέρον θα αποτυπωθεί και την δεύτερη Κυριακή. Έχουμε κοινές αγωνίες εκατομμύρια Έλληνες για καλύτερη ζωή, λιγότερες ανισότητες και περισσότερες ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη, ένα δίκαιο πολίτικο σύστημα που αντιμετωπίζει τις αδικίες που υπάρχουν στη χώρα μας. Όλα αυτά είναι αγωνίες που κάνουν την παράταξη αναγκαία στον τόπο. Το κόμμα μας μπορεί να γίνει ξανά βασικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης. Ουσιώδης διαφορά που οδήγησε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχει στις εκλογές, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά η φθορά του δεν είναι ραγδαία, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την προηγούμενη κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις VIP MΕΘ

Τσίπρας: Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό από τα Γιάννενα – «Η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη» (video)

«Βόμβα» Παπανδρέου: Καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:44