search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:46
MENU CLOSE

Λοβέρδος: «Εάν είχα εκλεγεί, το ΚΙΝΑΛ θα πήγαινε στο 18 με 20%»

10.12.2021 12:33
loverdos_new

Την πεποίθηση ότι ήταν ικανός ως αρχηγός να οδηγήσει σε διπλασιασμό των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αν ήμουν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, θα υπερδιπλασίαζα τα ποσοστά του κόμματος, θα το πήγαινα στο 18 με 20%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του κόμματος και διεκδικητής της προεδρίας μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

«Κοιτάξτε να δείτε, έχουμε δύο (σ.σ. εθνικές) εκλογές, είναι επικίνδυνες. Μας δίνει ο λαός μια ευκαιρία, θα την πάρουμε; Εξαρτάται από τον πρόεδρο. Εγώ είχα πει ότι αν είμαι πρόεδρος, υπόσχομαι υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών μας ή θα φύγω. Θα παραμερίσω να πάει κάποιος άλλος, να το πάει πιο καλά. Έχετε ακούσει κανέναν άλλον να το λέει αυτό; Δεν έχετε ακούσει. Τώρα μου λέτε εμένα που δεν εκλέχτηκα, που δεν με επέλεξαν οι πολίτες, τι θα γίνει αν δεν… Ξέρω εγώ τι θα γίνει; Εγώ αν πάντως ήμουνα, θα το πήγαινα για 18-20%», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε «γραμμή» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον α’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αυτό το γνώριζε, και του το έλεγαν όλοι οι δημοσιογράφοι, και μάλιστα το «καλωσόριζε».

Αναφορικά με την επισήμανση ότι στις εκλογές όμως προσήλθαν και τον ψήφισαν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ο Α. Λοβέρδος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν ήρθαν, όπως είδατε και όπως φάνηκε, δεν ήρθαν, σποραδικά μπορεί κάποιες συμπάθειες και εκτιμήσεις που έχω ατομικά, ναι, οργανωμένα δεν ήρθαν…. Και στις εκλογές της ΝΔ πήγαν οι δικοί μας, είναι γνωστά πράγματα αυτά, αλλά άλλο αυτό, άλλο το οργανωμένο, το μεθοδευμένο. Το περίμενα, το είχα καλοδεχτεί, δεν διαμαρτύρομαι γι’ αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν έγινε συζήτηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τεθεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε περίπτωση νίκης του τελευταίου,  ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός.

«Τίποτα δεν συζήτησα, και μάλιστα το έγραψα και στην ανακοίνωσή μου. Ο κ. Παπανδρέου μου τηλεφώνησε τρεις φορές και μιλήσαμε. Ο κ. Ανδρουλάκης μου τηλεφώνησε μία φορά, τη μέρα που έκανα την ανακοίνωσή μου, αλλά δεν το σήκωσα το τηλέφωνο, γιατί είχα κάνει την επιλογή μου και είχα συζητήσει με τους συνεργάτες μου, δεν ήθελα να υπάρχει καν η υποψία συναλλαγής, και τον πήρα τηλέφωνο όταν πια είχε δημοσιευτεί η ανακοίνωσή μου».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τι συμβαίνει με τις ΜΕΘ – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Τσίπρας από Γιάννενα: Προτεραιότητά μας, να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς (Video)

Βασίλης Λεβέντης: Έχασε πάνω από 20 κιλά λόγω κορωνοϊού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:46