search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Πιερία: «Απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν» – Καρέ καρέ η αρπαγή Γυμνασιάρχη από «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

10.12.2021 20:05
pieria_new

Στιγμιότυπα από την στιγμή που οι περιβόητοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» άρπαξαν και πήραν σηκωτό τον διευθυντή του Γυμνασίου στην Πιερία, είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στα φωτογραφικά καρέ που δημοσίευσε το protothema.gr περίπου τρία άτομα επιτίθενται στον διευθυντή και του βάζουν χειροπέδες, τη στιγμή που εκείνος φωνάζει και προσπαθεί να αντισταθεί. Οι «Θεματοφύλακες» τον άρπαξαν και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να γίνει… προσαγωγή επειδή επιβάλλει αντισυνταγματικά μέτρα στους μαθητές, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 11, οι δύο είναι γυναίκες, μια δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και μια νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τι αναφέρει καθηγήτρια του σχολείου

Όπως αναφέρει καθηγήτρια του γυμνασίου όπου πραγματοποιήθηκε η σημερινή επίθεση, άνθρωποι οι οποίοι προέβησαν σ’ αυτή τη πράξη κατά του διευθυντή του σχολείου, είχαν πραγματοποιήσει βίαιη επιδρομή και στις 22/11/2020.

«Εισέβαλλαν στο σχολείο χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet» σημειώνει συγκεκριμένα η ίδια, η οποία συγκλονισμένη περιγράφει όλα όσα έχει αντικρύσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια, εκείνο που ενδιαφέρει τους καθηγητές, είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Σε ότι αφορά το σημερινό περιστατικό, η καθηγήτρια του γυμνασίου Αιγινίου γνωστοποιεί ότι οι εισβολείς στο σχολείο, έφτασαν στο σημείο πολύ νωρίς, κατά τις ώρες που μόνο ο διευθυντής βρίσκεται στο κτίριο. «Είναι σαν να ήξεραν ότι φτάνει νωρίτερα μόνο εκείνος. Ουδείς γνωρίζει πως εισέβαλλαν στο σχολείο με την πόρτα κλειδωμένη, αλλά μου ανέφεραν ότι τον έσερναν για 100 σκαλιά. Τον χτυπούσαν και του φώναζαν, “μην αντιστέκεσαι προδότη, δολοφόνε, θα σε σκοτώσουμε”. Θα μπορούσαν να τον άφηναν στον τόπο».

Όπως εξιστορεί η ίδια, όταν έφτασε στο σχολείο, περίπου κατά την τρίτη διδακτική ώρα προκειμένου να ξεκινήσει το μάθημά της, βρήκε τα παιδιά στον προαύλιο χώρο. «Είχαν βγάλει έξω από το κτίριο καρέκλες, είχαν καθίσει και ξεκίνησαν να το περιφρουρούν φοβισμένα», όπως αναφέρει.

Θεοδωρικάκος για το επεισόδιο σε Γυμνάσιο της Πιερίας

Φανατικούς και αλλοπρόσαλλους χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που επιτέθηκαν και πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος, προειδοποίησε ότι όποιοι προκαλούν με τέτοιον τρόπο την ελληνική κοινωνία θα οδηγούνται αμέσως στην Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Λευτέρης Πανταζής: Με την Άντζελα Δημητρίου ήμασταν ζευγάρι «φωτιά» και στην πίστα και στη ζωή (Video)

Θεσσαλονίκη: Δεκατρείς συλλήψεις από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για χρηματισμό γιατρών και παράνομες συνταγογραφήσεις

Παρέμβαση εισαγγελέα και στη Θεσσαλονίκη για τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ περί VIP MΕΘ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:26