search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:09
MENU CLOSE

Δεκατρείς συλλήψεις από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για χρηματισμό γιατρών και παράνομες συνταγογραφήσεις

10.12.2021 19:34
Nεαρός επιδειξίας στον Αλμυρό - Έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε ανήλικες - Media

Δεκατρία άτομα, στην πλειονότητά τους ιατρικοί επισκέπτες αλλά και στελέχη φαρμακευτικής εταιρείας, συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για υπόθεση που συνδέεται με χρηματισμούς γιατρών και παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, κυρίως για παθολογικές και καρδιολογικές παθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα των διωκτικών αρχών, ενώ απαιτήθηκαν και άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου εμπλεκόμενων προσώπων. Η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει πάνω από 100 άτομα και ανάμεσά τους, βρίσκονται, κατά τις ίδιες πηγές, γιατροί και φαρμακοποιοί, ενώ το ύψος της φερόμενης απάτης φαίνεται να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο 24ωρο οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε συλλήψεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Οι συνολικά 13 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τους για εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία και δωροληψία σε βάρος του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, διακίνηση ναρκωτικών μέσω συνταγογραφήσεων. Όλοι παραπέμφθηκαν ενώπιον του 2ου Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα και στη Θεσσαλονίκη για τις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ περί VIP MΕΘ

Ξέσπασμα Εντατικολόγων για τις ΜΕΘ: Δεν γίνεται επιλογή ασθενών αλλά διαλογή (video)

Κορωνοϊός: Έσπασε το «φράγμα» των 19.000 νεκρών – Αγγίζουν το εκατομμύριο τα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:51