search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:03
MENU CLOSE

Συνεδριάζει η ΔΙΣ παρουσία Μητσοτάκη ενόψει των Χριστουγέννων

13.12.2021 09:12
iera synodow new

Το κατώφλι της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα περάσει για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η λειτουργία των ναών ενόψει των Χριστουγέννων ενώ θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μήνυμα από όλους τους Ιεράρχες υπέρ των εμβολιασμών αλλά και ανάγκης τήρησης όλων των μέτρων στις εκκλησίες.

Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί στις γιορτές, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να ακούσει όσα έχουν να πουν οι ιεράρχες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν ακολουθήσει τα όσα αποφασίζονται τόσο στο θέμα των μέτρων όσο και στο θέμα των εμβολιασμών.

Φυσικά το γεγονός ότι ιδιαίτερα στην επαρχία υπάρχουν ακόμα ιερείς ή πνευματικοί οι οποίοι συμβουλεύουν τους θρησκευόμενους πολίτες να μην εμβολιαστούν, παραμένει μια σοβαρή παράμετρος για συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί πάντως ότι παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία για το ποσοστό εμβολιασμού κληρικών και μοναχών, επιστημονικές πηγές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένας στους δύο ιερείς είναι ανεμβολίαστος 

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πανηγυρισμοί έξω από το γραφείο του Ανδρουλάκη με το «Καλημέρα ήλιε καλημέρα» (Photo | Video)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη δήλωση Παπανδρέου μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:03