search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι πρώτες κινήσεις του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

13.12.2021 07:00
androulakis_new

Νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι από χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τον μεγάλο θρίαμβο που πέτυχε στο δεύτερο γύρο των εκλογών του κόμματος.

Ο νεαρός ευρωβουλευτής κατέκτησε ποσοστό 67,8%, με τις 135.092 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου περιορίστηκε στο 32,1% και τις 63.925 ψήφους.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη όπου έγινε δεκτός με πανηγυρικά συνθήματα από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του και υπό τους ήχους του «Καλημέρα Ήλιε».     

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις δηλώσεις του ανέφερε πως «ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης», ευχαριστώντας τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης που τον τίμησαν με την ψήφο τους.     

Οι πρώτες του κινήσεις

Σήμερα στις 11.00 το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για την διαδικασία της παραλαβής. Η νέα ηγεσία του κόμματος ετοιμάζεται να τρέξει πολύ γρήγορα τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν τόσο με την στελέχωση του κόμματος όσο και με την παρουσία στη Βουλή, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής.

Η μεγάλη πρώτη μάχη της «εποχής Ανδρουλάκη» είναι ο προϋπολογισμός ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτό του βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη. Ο νέος αρχηγός του κόμματος έχει χαράξει ήδη τη νέα του στρατηγική και οι ανακοινώσεις των νέων αλλαγών θα γίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να δείξει άλλωστε πως «το νέο ταξίδι ξεκίνησε».

Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος τύπου

Από τη στιγμή που ο Παύλος Χρηστίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ χρέη εκπροσώπου τύπου είχε αναλάβει ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης. Λαμβάνοντας υπόψη την «κοινοβουλευτική απουσία» του νέου αρχηγού, η θέση αυτή θα είναι απαιτητική και δύσκολη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως δεν θα είναι μόνο ένα πρόσωπο αλλά μία τριάδα ανθρώπων με ξεκάθαρο χαρτοφυλάκιο ο καθένας. Τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Νίκος Ανδουλάκης θα δείξουν το μήνυμα της ανανέωσης.

Νέα Κεντρική Επιτροπή

Η νέα Κεντρική Επιτροπή και η θέση του Γραμματέα του κόμματος θα ξεκαθαριστεί στο Συνέδριο της παράταξης το 2022 (πιθανότατα Μάρτιο).

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πανηγυρισμοί έξω από το γραφείο του Ανδρουλάκη με το «Καλημέρα ήλιε καλημέρα» (Photo | Video)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη δήλωση Παπανδρέου μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01