search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Άλμπερτ Μπουρλά: Ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον και αντιικό χάπι τον Μάρτιο (Videos)

17.12.2021 10:27
bourla-new-01
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την κυκλοφορία νέου ειδικού εμβολίου για την μετάλλαξη Όμικρον από τον Μάρτιο προανήγγειλε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Επεσήμανε όμως ότι μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί, καθώς τα σημερινά εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανακοίνωσε ότι την άνοιξη θα είναι διαθέσιμο και το χάπι κατά του κορωνοϊού.

«Το χάπι θα είναι για τους αρρώστους από κορωνοϊό και όχι για να προλάβουν να μην νοσήσουν. Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο», τόνισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε και για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν και άλλες μεταλλάξεις του ιού στο μέλλον.

«Όσο πιο μεγάλη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια», σχολίασε και πρόσθεσε: «Δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι ο Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer μιλώντας για τον εμβολιασμό του, τόνισε ότι «στην αρχή σκεφτόμασταν ότι θα έπρεπε να είμαι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο για να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είναι ασφαλές. Όμως ήταν η περίοδος που τα εμβόλια ήταν λιγότερα από τους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Οπότε υπήρχαν φαινόμενα ανθρώπων που έκοβαν τη “γραμμή” και πήγαιναν πλαγίως να πάρουν τον εμβόλιο. Σκέφτηκα τότε ότι ήταν πολύ πιο σωστό να περιμένω τη σειρά μου, διότι πρώτον δεν υπήρχε πρόβλημα με τους αρνητές. Περίμενα μέχρι τον Μάρτιο.

Όπως τόνισε έχει κάνει ήδη την τρίτη δόση. «Η τρίτη δόση είχε τεράστια άνοδο της προστασίας. Ήταν περίπου ίδια με την προστασία που είχε κάποιος με τις δύο δόσεις για τον αρχικό ιό» τόνισε.

Επίσης, αποκάλυψε ότι η Pfizer κάνει έρευνες ώστε να βρεθεί και εμβόλιο κατά του καρκίνου.

«Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα», είπε.

Η αγάπη για την Θεσσαλονίκη και η προσωπική του ζωή

Ο CEO της Pfizer, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη.

«Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα», είπε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού.

Όπως εξήγησε ο Άλμπερτ Μπουρλά έφυγε 28 ετών από την Ελλάδα, αλλά επιστρέφει κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα και κάνει διακοπές με τους ίδιους ανθρώπους.

«Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη σε έναν γάμο ενός ξαδέρφου του. Αμέσως ερωτευτήκαμε. Όταν του έκαναν πρόταση να πάει στο Βέλγιο, με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω και έτσι άρχισαν όλα. Κατευθείαν του είπα ναι», ανέφερε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλά, Μύριαμ Αλχανάτη Μπουρλά.

«Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι εύκολο. Εμείς το κάνουμε εύκολο. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες όταν πηγαίνεις από χώρα σε χώρα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Παρόλα αυτά περάσαμε πάρα πολύ ωραία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι το σπίτι. Εκεί που μεγαλώσαμε και θα μας λείπει πάντα. Το πρώτο που παρατήρησα στον Άλμπερτ είναι ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος. Επίσης είναι πάρα πολύ γλυκός, πάρα πολύ επικοινωνιακός και με φοβερό χιούμορ», ανέφερε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλά.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το αντιοξειδωτικό φρούτο «ρίχνει» το σάκχαρο και ρυθμίζει τη χοληστερόλη

Κορωνοϊός-Έρευνα: Η λοίμωξη σε εμβολιασμένους προσφέρει «σούπερ» ανοσία

Μετάλλαξη Όμικρον: Ήπια ή καθόλου νόσηση με 3η δόση εμβολίου, λέει ο Ηλίας Μόσιαλος (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24