search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:06
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Ήπια ή καθόλου νόσηση με 3η δόση εμβολίου, λέει ο Ηλίας Μόσιαλος (Video)

16.12.2021 21:45
mosialos-new

Οι εμβολιασμένοι με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ασθενούν ήπια ή και καθόλου, υποστηρίζει ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι «σημασία έχει πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός μας σε πραγματικές συνθήκες», προσθέτοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι να δούμε τις κλινικές δημοσιεύσεις».

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως το παραπάνω δεν συνεπάγεται πως όσοι έχουν πραγματοποιήσει τις δύο δόσεις εμβολίου είναι αυτομάτως απροστάτευτοι.

Ένα σημαντικό ποσοστό είναι ακόμη θωρακισμένο απέναντι στην Όμικρον, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. «Αυτό το ποσοστό θωράκισης έχει πέσει σε σχέση με την Δέλτα», είπε .

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην κατάσταση συναγερμού που επικρατεί στην Βρετανία με την «επέλαση» της μετάλλαξης Όμικρον, περιγράφοντας πως δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα πέραν της επαναφοράς της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Η πλειοψηφία των Βρετανών είτε έχει εμβολιαστεί– ιδιαίτερα οι άνω των 60- ή έχουν κολλήσει προηγούμενες μορφές κορωνοϊού.

«Οπότε είναι πιθανόν να υπάρχει μια σχετικά καλή διασταυρούμενη προστασία» σχολίασε αναφέροντας όμως υπάρχει αναμφισβήτητα μια ανησυχία λόγω της ταχύτατης μετάδοσης και διασποράς του στελέχους αυτού.

Είναι αναπόφευκτο πλέον με έναν ιό που μεταδίδεται τόσο δραματικά, όλοι λίγο ως πολύ το επόμενο διάστημα στην Βρετανία θα κολλήσουν, συνόψισε.

Όπως εξήγησε ο κος Μόσιαλος ακόμα κι αν είναι λιγότερο επικίνδυνο στέλεχος, θα κολλήσουν πολλοί περισσότεροι και αυτό συνεπάγεται όπως και να έχει επιβάρυνση των συστημάτων υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια ανεμβολίαστων (Video)

Χρήστος Κιούσης: Ευχαριστούμε την κυβέρνηση που βλέπει «Ράδιο Αρβύλα» και παίρνει ιδέες

Στα γραφεία του Ολυμπιακού ο Κώστας Μανωλάς – Αποθεώθηκε από τον κόσμο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:03