search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ενστάσεις και από Εξαδάκτυλο για rapid test σε εμβολιασμένους (Video)

21.12.2021 10:35
emvoliastiko_kentro_new

Ενστάσεις για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Είναι μεγάλη ταλαιπωρία», σχολίασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΙΣ απάντησε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.

Όπως είπε, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test.

«Δεν χρειάζεται», είπε, «να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing».

Να σημειωθεί ότι την είδηση πως η Επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί rapid test για τους εμβολιασμένους επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών», σχολίασε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Γιορτές με συνεχή test για όλους – Τα νέα μέτρα

Περιστέρι: Βρήκε χειροβομβίδα έξω από καφετέρια

Κορωνοϊός: «Ντου» στο νοσοκομείου του Βόλου από αντιεμβολιαστές – Προπηλάκισαν γιατρούς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59