search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:52
MENU CLOSE

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Γιορτές με συνεχή test για όλους – Τα νέα μέτρα

21.12.2021 11:15
xristougenna_new

Η ραγδαία και επικίνδυνη επικράτηση της παραλλαγής «Όμικρον» σε όλη την Ευρώπη οδηγεί την κυβέρνηση σε νέα μέτρα για την διαχείριση της πανδημίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, φοβάται νέα έκρηξη των επιδημιολογικών δεικτών αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία του και να ζητούν επιπλέον μέτρα.

Από τις 11 το πρωί, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του  υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του οποίου ενδέχεται να αποτυπωθούν οι κατευθυντήριες γραμμές της νέας δέσμης μέτρων.

Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς, σήμερα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει νέα έκκληση στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων και να εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό και oi εμβολιασμένοι να κάνουν αυξημένο testing την περίοδο αυτή, με έμφαση στο γεγονός ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» είναι ακόμη… αχαρτογράφητη.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει νέο πακέτο μέτρων σε συνεννόηση με τους επιστήμονες με τις επίσημες ανακοινώσεις να μην αποκλείεται να γίνουν ακόμα και εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το «πράσινο φως» για την ενεργοποίηση του έκτακτου κυβερνητικού σχεδίου για τις γιορτές αναμένεται να ανάψει σήμερα -η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων (στις 10 το πρωί η υποεπιτροπή και ακολούθως στη 1 μετά το μεσημέρι η Ολομέλεια)

Το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων και της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πλάνο για τα Χριστούγεννα, που στο επίκεντρο του είναι το υποχρεωτικό rapid test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Η υποχρέωση δεν θα αφορά στην παραμονή των Χριστουγέννων, γιατί δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν μέσα σε 4 ημέρες ούτε ο κρατικός μηχανισμός, ούτε οι πολίτες, ούτε οι καταστηματάρχες.

Την υποχρέωση να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test θα την έχουν όλοι οι ενήλικες που έχουν κάνει το εμβόλιο ή φέρουν πιστοποιητικό νόσησης, και τα παιδιά άνω των 5 ετών. Η διάρκεια του θα είναι είτε 48, είτε 72 ώρες και όχι 24, όπως σχεδιαζόταν αρχικά, για να μην υπάρξει πανδαιμόνιο και συνωστισμός στα φαρμακεία.

Τέλος, στο «σαφάρι» ελέγχων για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων θα συμμετάσχουν 10.000 αστυνομικοί κατά τις ημέρες των γιορτών, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση περιφρούρησης της δημόσιας υγείας, ώστε να οριοθετηθεί τυχόν μαζική διασπορά του ιού, τόσο κατά τις ημέρες των ρεβεγιόν, αλλά και όσες μεσολαβούν αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, «η Ελληνική Αστυνομία, στην πραγματικότητα, όλη αυτήν την περίοδο πραγματοποιεί το 95% των ελέγχων. Έχει πάρει πάνω της πολύ μεγάλο βάρος και το ίδιο θα κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, με αυταπάρνηση, τις επόμενες γιορτινές μέρες» περιέγραψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: Βρήκε χειροβομβίδα έξω από καφετέρια

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: «Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε rapid test για τους εμβολιασμένους»

Κορωνοϊός: «Ντου» στο νοσοκομείου του Βόλου από αντιεμβολιαστές – Προπηλάκισαν γιατρούς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:51