search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:43
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η ευκαιρία μπορεί να γίνει ισχυρή πολιτική εντολή

22.12.2021 09:51
karanikolas_new

Η απροσδόκητη συμμετοχή 270.000 χιλιάδων πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έστειλε πολλαπλά ηχηρά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Από την μία προς την Κυβέρνηση, όπου οι αστοχίες, τα λάθη και οι παραλήψεις της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αρχίζουν να κουράζουν την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να αναζητείται μία αξιόπιστη εναλλακτική. Και εδώ ακριβώς ξεκινά το πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι παρά τα λάθη της Κυβέρνηση και τα σοβαρά προβλήματα δεν δύναται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι κυριαρχεί πολιτικά η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ως αξιόπιστη εναλλακτική της Νέας Δημοκρατίας και τούτο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία και σε πολλές περιπτώσεις με τον ανορθολογισμό, ενώ δεν δίνει και πειστικές κυβερνητικές αντιπροτάσεις. Συνεχώς παλινωδεί, ενώ πολλές φορές καταφέρνει να μετατρέπει ένα πρόβλημα της Κυβέρνησης (πχ. η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα), σε πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (π.χ οι απαράδεκτες δηλώσεις Κουρουμπλή και η ακολουθείσασα διαγραφή του). 

Οι εσωκομματικές εκλογές λοιπόν ήρθαν να ταράξουν τα νερά ενός στάσιμου πολιτικού συστήματος, και σε συνέχεια αυτών, έρχονται και οι πρώτες δημοσκοπήσεις που απλά επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού και αξιόπιστου αντιπολιτευτικού πόλου, έναντι της Κυβέρνησης, που όμως αυτός  δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό το κενό καλείται τώρα ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και στο σύνολο της η παράταξη, να καλύψει. Ταυτόχρονα είναι ίσως και η τελευταία ευκαιρία που μας δίνουν οι πολίτες, ώστε η δημοκρατική παράταξη να μεγαλώσει και να γίνει ξανά ο πρωταγωνιστής.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ λοιδορήθηκε, κατασυκοφαντήθηκε, μετρήθηκε, συγκρίθηκε και τώρα ξεκάθαρα υπερέχει.

Και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι αφενός οι δυνάμεις της παράταξης ήδη βρίσκονται σε τροχιά ανόδου, αλλά και ο νέος αρχηγός, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κερδίζει συνεχώς ένα ποσοστό δημοφιλίας. Φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή. Χρειάζεται πολύ και σοβαρή δουλειά το επόμενο διάστημα, ώστε αυτή η εικόνα αφενός να παγιωθεί και αφετέρου κυρίως να αποτυπωθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου η ευκαιρία που μας δίνουν σήμερα οι πολίτες να μετατραπεί σε μία ισχυρή πολιτική εντολή τότε.

Οι πολίτες απαιτούν σοβαρές, αξιόπιστες, ειλικρινείς και δίκαιες λύσεις στα προβλήματά τους. Είναι λοιπόν τώρα η ευκαιρία για την παράταξη μας, με ενότητα και υπευθυνότητα, με καθαρό πολιτικό λόγο και στίγμα, με σοβαρές αντιπολιτευτική στάση και προτάσεις που θα δίνουν λύσεις και προοπτική, να προχωρήσουμε όλοι μαζί ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η δημοκρατική παράταξη να επιστρέψει ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη και όχι ως κομπάρσος, δεκανίκι ή βολικό συμπλήρωμα κανενός.

*Ο Σπύρος Καρανικόλας είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία ως αναδυόμενη πυρηνική δύναμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκοπική «έκρηξη» του ΚΙΝΑΛ

Η καυτή ανάσα του ΠΑΣΟΚ στην πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:43