search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 04:37
MENU CLOSE

ΕΟΔΥ: Στο αρχείο οι καταγγελίες για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

24.12.2021 14:52
eody_new

Στο αρχείο τέθηκε και με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών υπόθεση που αφορούσε στο ημερήσιο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων εκ μέρους του ΕΟΔΥ, για την οποία είχε ξεκινήσει έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα τον Νοέμβριο του 2020.

Η εισαγγελική διάταξη, μετά από εξέταση μαρτύρων που κλήθηκαν για την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν διαπιστώθηκε ανεπάρκεια, καθυστέρηση ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών που θα μπορούσε να στοχειοθετήσει αδίκημα παράβασης καθήκοντος.

Η δικογραφία τίθεται στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, η οποία εγκρίθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών.

Μεταξύ άλλων η διάταξη αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και καταγραφής κρουσμάτων και επισημαίνεται ότι ο ΕΟΔΥ είχε υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την καταγραφή και διαχείριση κρουσμάτων των κινητών μονάδων υγείας, τα όποια στοιχεία των οποίων μεταφέρονταν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών.

«Δεν εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των αμελλητί χορηγούμενων στατιστικών στοιχείων του Εθνικού Μητρώου Ασθενών και της επιδημιολογικής αναφοράς που εκάστοτε έθετε ο ΕΟΔΥ υπόψη της επιστημονικής επιτροπής λοιμοξιολόγων, που εισηγείτο την εφαρμογή των ενδεδειγμένων κάθε φορά υγειονομικών μέτρων», αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός «παρασυστήματος» καταγραφής των κρουσμάτων σε «διπλά βιβλία», κάτι που «συνέβαλε στα θλιβερά αποτελέσματα των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών».

Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 22 Φεβρουαρίου η δίκη του

Αντικύθηρα: Τραγωδία χωρίς τέλος – Στους 11 οι νεκροί από το ναυάγιο

«Πόλεμος» Μπακογιάννη – Τζανακόπουλου για τη συναυλία του Ρουβά – Ο «Λουδοβίκος», το Μπάντεν Μπάντεν και… το φαρμάκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05