search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:32
MENU CLOSE

Λευκός Οίκος καλεί Μητσοτάκη

28.12.2021 07:30
mitsotakis-biden-new-8123

Κρύο – ζέστη. Έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις κινήσεις στην εξωτερική μας πολιτική, αφού ο πρωθυπουργός συναντώντας τον πρόεδρο Πούτιν στις αρχές του Δεκέμβρη, αντιμετώπισε κρύο κλίμα και εντός και εκτός Κρεμλίνου.

Τώρα λένε, ότι τον Φεβρουάριο ή το αργότερο έως τις αρχές Μαρτίου, ο Μητσοτάκης θα κληθεί επίσημα στον Λευκό Οίκο για συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Ε, προφανώς εκεί θα είναι πιο ζεστό το κλίμα σε σχέση με αυτό στη Μόσχα, τουλάχιστον εντός των τειχών της κατοικίας του Αμερικανού προέδρου, αφού οι σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι σε καλύτερο επίπεδο.

Δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά προγράμματα -μάλιστα στις ΗΠΑ θα βρεθεί εκείνο το διάστημα και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος- και οι επενδύσεις, αλλά και οι καλές σχέσεις του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του Μπάιντεν, οι οποίοι προετοιμάζουν εδώ και καιρό την επίσκεψη.

Βέβαια, καλές προθέσεις πάντα υπήρχαν, αλλά όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι με την Τουρκία, οι ΗΠΑ αρέσκονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις και μόνο. Σταθερά και διαχρονικά.

Διαβάστε επίσης:

Άμυνα στην πανδημία και στις… τιμές

«Μετράνε» και ζυγίζουν τον Ανδρουλάκη

Το …ξέφωτο για εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:32