search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Δερματικό σύμπτωμα που χρειάζεται προσοχή – Τι λέει νέα έρευνα

28.12.2021 18:20
ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτή την κρέμα για το δέρμα - Media

Η παραλλαγή Όμικρον είναι εδώ παρούσα και κάθε μέρα που περνάει οι μελέτες ερευνητών σε όλον τον κόσμο προχωρούν για να καταφέρουν να βρουν όσες περισσότερες πληροφορίες είναι δυνατόν για τη νέα παραλλαγή.

Αυτά που ξέρουμε έως τωρα είναι πως προκαλεί ήπια νόσηση με συμπτώματα που παραπέμπουν σε απλό κρυολόγημα, αλλά μπορεί να συνυπάρχει και πυρετός, η εφαρμογή «ZOE COVID Study app» όμως κατέγραψε δύο νέα συμπτώματα, τα οποία προκαλούν ανησυχία και εμφανίζονται στο δέρμα.

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, το πρώτο σύμπτωμα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα.

Μάλιστα, το δεύτερο σύμπτωμα, εμφανίζει ερυθρότητα και συνήθως παρουσιάζεται στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών.

Ακόμη, αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και άλλο ένα σύμπτωμα, το οποίο θεωρείται όμως αρκετά σπάνιο.

Συγκεκριμένα, σε ασθενείς νεαρής ηλικίας παρατηρήθηκε πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, ενώ συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες την Τετάρτη

Μετάλλαξη Όμικρον: Κυρίαρχη σε ολόκληρο τον κόσμο- Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Γιορτές: Ποιους ασθενείς απειλούν οι γευστικοί πειρασμοί – 1 στους 2 αποτυγχάνει να ρυθμίσει την πάθηση του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:34