search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:03
MENU CLOSE

Σε απόλυτο πανικό η κυβέρνηση εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα

29.12.2021 07:00
syntagma_new

Ο πανικός όπως φαίνεται είναι κακός σύμβουλός για την κυβέρνηση η οποία εμφανίζεται να αλλάζει κάθε …δίωρο απόψεις σε ότι αφορά τα μέτρα για την πανδημία φέροντας έτσι τη απόλυτη σύγχυση στους πολίτες.

Το περίεργο δε, είναι, ότι η έκρηξη των κρουσμάτων δεν θα έπρεπε να αιφνιδιάσει την κυβέρνηση αφού όλο το τελευταίο διάστημα οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα επιδημιολογικά μοντέλα έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας για 20.000 και 30.000 κρούσματα την ημέρα την εβδομάδα της πρωτοχρονιάς.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανιζόταν με αυτοπεποίθηση να υποστηρίζει ότι έχει μπροστά της δύο εβδομάδας επιπλέον χρόνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και άρα θα μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση.

Μόνο που τα πράγματα ήρθαν λίγο διαφορετικά. Η κατάσταση τελικά παρεκτράπη με αποτέλεσμα όλοι να είναι δυσαρεστημένοι. Οι εμβολιασμένοι γιατί υφίστανται τα μέτρα ενώ τους είχαν υποσχεθεί την απόλυτη ελευθερία, οι άνθρωποι της εστίασης γιατί μπαίνουν ξανά σε ένα ιδιότυπο καθεστώς με επώδυνες οικονομικές συνέπειες και οι νέοι –που αποτελούν την βασική ομάδα εξάπλωσης της νόσου την συγκεκριμένη στιγμή-γιατί μέσα στις γιορτές θα πρέπει να βρουν χώρους για να διασκεδάσουν, με ότι αυτό σημαίνει.

Την ίδια στιγμή το Εθνικό σύστημα Υγείας μπαίνει για μια ακόμη φορά στα κόκκινα αφού η νέα μετάλλαξη μπορεί να μην έχει τόσο σοβαρά συμπτώματα, ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων όμως αναμένεται να φέρει αύξηση και στους διασωληνωμένους.

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος χθες δέχθηκε σκληρή επίθεση από την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι βρισκόταν σε διακοπές στην Ήπειρο σήμερα το πρωί θα πάρει μέρος στην σύσκεψη στην οποία θα παρευρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και άλλοι επιστήμονες ενώ στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση .

Τα μέτρα που θα αποφασιστούν αναμένεται να ισχύσουν από τις 6 αύριο το πρωί και όλα δείχνουν η ισχύ τους θα καθοριστεί από την εξέλιξη της μετάλλαξης. Ακόμα οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Με βάση της ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα τα μέτρα θα είναι τα εξής :

Στην εστίαση και την ψυχαγωγία θα υπάρξει περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας καθώς η λειτουργία αυτών των καταστημάτων θα σταματά στις 22.00 ή το αργότερο τα μεσάνυχτα. Ακόμα δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι πελάτες ενω κάθε τραπέζι θα κάθονται έως 6 άτομα. Μεταξύ των τραπεζιών θα υπάρχουν αποστάσεις.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (ΚΝ95-FFP2) ή διπλή μάσκα και στο προσωπικό της εστίασης. Παραμένει δε και για την είσοδο στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θα εφαρμοστεί η τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% τόσο στον ιδιωτικό οσο και στον δημόσιο τομέα ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο.

Θα μειωθεί η πληρότητας στο 10%, στα γήπεδα με πλαφόν τα 1.000 άτομα.

Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών.

Στα Νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στα σπίτια μας φέρνει το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων

Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τον κόσμο – Ρεκόρ κρουσμάτων σε πολλές χώρες

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένο στην εντατική του Παίδων 13χρονο παιδί από την Κέρκυρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15