search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:31
MENU CLOSE

«Φύγε εσύ, έλα εσύ» σε κυβέρνηση και στα μεγάλα έργα

04.01.2022 08:44
attiki_odos_new

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τρίλιζα, ανοίγουν, ή δεν ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου;

Η υπουργός Κεραμέως, επιμένει ότι όλα βαίνουν καλώς. Πρωτόκολλα, αριθμός μαθητών στις τάξεις και ότι τα σχολεία γενικώς, είναι σε μια κανονικότητα. Βέβαια την απόφαση θα την πάρει η επιτροπή των ειδικών και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το Μαξίμου.

Στα άλλα τώρα, τα πολιτικά, σας έλεγα χθες για τον ανασχηματισμό της άνοιξης, όπου θα έχουμε αρκετές αποχωρήσεις υφυπουργών – προκειμένου να μπουν βουλευτές για να ενισχυθεί και η εκλογική τους περιφέρεια – αλλά και τρεις τουλάχιστον υπουργοί θα μείνουν εκτός κυβέρνησης. Αυτό δεν το λες και καλό – για αυτούς- σε μια εκλογική χρονιά.

Στα της οικονομίας τώρα, εκτός από την πανδημία, ο δεύτερος λόγος που αποκλείονται οι εκλογές το Μάιο, είναι ότι θα είναι στο φουλ και η ακρίβεια, αφού οι αυξήσεις στην ενέργεια θα παρασύρουν από 20%_40% τις τιμές στα ράφια και σε πολλά άλλα προϊόντα και υπηρεσίες. Οπότε, που κλίμα για εκλογές. Γι αυτό σας λέω, θα περάσει το καλοκαιράκι και ραντεβού τον Σεπτέμβρη. Εκατοντάδες εκατομμύρια προβλέπεται να πέσουν στα έργα υποδομής στα επόμενα δύο χρόνια.

Η μητέρα των μαχών, θα γίνει για την ανανέωση της διαχείρισης της Αττικής οδού, όπου στον διαγωνισμό, προβλέπουμε την συμμετοχή μεγάλου – τι μεγάλου δηλαδή, τεράστιου– παίκτη από το εξωτερικό, όποιος όταν θελήσει να χτυπήσει τη δουλειά, είναι ασυναγώνιστος από ελληνικές τεχνικές εταιρείες.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι, ότι ψήνεται deal μεταξύ του μεγάλου παίκτη και μεγάλης ελληνικής εταιρείας -που δεν την κατατάσσει κάνεις στις κατασκευαστικές – αν οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν, θα μιλάμε για ανατροπή του σκηνικό στον κλάδο όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Το 2022, ο ανασχηματισμός και οι εκλογές

Ας τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Λευκός Οίκος καλεί Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:30