search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Το μεγάλο ρίσκο της κυβέρνησης – Πότε θα αξιολογηθεί η κατάσταση στα σχολεία

05.01.2022 07:48
sxoleio_new

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μετά το άνοιγμα των σχολείων θα φανεί αν το ρίσκο που πήρε η κυβέρνηση –να στείλει τους μαθητές στα θρανία τους στις 10 Ιανουαρίου την στιγμή μάλιστα που καταγράφονται ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά κρουσμάτων– άξιζε τον κόπο ή απλώς περιέπλεξε ακόμα πιο πολύ τα πράγματα.

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Παιδείας περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν πως θα κυλήσουν οι τρεις πρώτες μέρες αφού με βάση την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Όμικρον» αρκούν για να φανεί το εάν έχει επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ήδη κακή κατάσταση στον δείκτη θετικότητας του ιού.

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν η κατάσταση παρεκτραπεί και η κυβέρνηση αναγκαστεί να κλείσει τα σχολεία τότε προφανώς θα βρεθεί απολογούμενη απέναντι στην κοινωνία με ότι αυτό σημαίνει πολιτικά.

Το παράδοξο πάντως είναι ότι χθες ανακοινώθηκε και η υποχρέωση για επιστροφή στην εργασία μετά από πέντε ημέρες όσων νοσούν με κορωνοϊό.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει το κλείσιμο των σχολείων από την παρατεταμένη ασθένεια των δασκάλων και των καθηγητών κανείς ωστόσο δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά τις πέντε ημέρες οι νοσούντες είναι υγιείς.

Στην κυβέρνηση πάντως αποφάσισαν να μην ανακοινώσουν άλλα μέτρα για την ώρα καθώς όπως λένε οι σκληροί δείκτες της πανδημίας δηλαδή οι διασωληνωμένοι  είναι ακόμα σε ελεγχόμενο επίπεδο.

Πάντως η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν χτυπήσει «κόκκινος» συναγερμός ενώ η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κινείται στο 90%.

Αρκετοί από τους ειδικούς εξέφρασαν τους φόβους τους για την κατάσταση του ΕΣΥ καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στις νοσηλείες την στιγμή μάλιστα που πολλοί γιατροί και νοσηλευτές νοσούν με κορωνοϊό.

Σήμερα πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα έχει νέα σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χωρίς ωστόσο δεν αναμένονται νέες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι συζητήσεις για νέα μέτρα θα αφορούν το διάστημα μετά τις 16 Ιανουαρίου, οπότε και λήγουν τα μέτρα που ισχύουν σήμερα. Παράλληλα την ίδια μέρα, λήγει και η προθεσμία για τους άνω των 60 ετών να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου καθώς ξεκινά η επιβολή μηνιαίου διοικητικού προστίμου 100 ευρώ.

Παρά το γεγονός πάντως ότι η εκκλησία έχει μείνει εκτός μέτρων όλο αυτό το διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την αγωνία τους για τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων.

Όπως έλεγαν είναι σημαντικό να τηρηθούν τα οποία μέτρα έχουν ληφθεί (μάσκες και αποστάσεις), ενώ οι ανεμβολίαστοι πιστοί οφείλουν να προσέρχονται στους ναούς με αρνητικό rapid test και με χρήση μάσκας.

Στους εξωτερικούς χώρους, όπου θα γίνει η Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων, επιβάλλεται όλοι οι πιστοί να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους και να φορούν διπλή ή υψηλής προστασίας μάσκα.

«Είναι καλό αυτές τις μέρες, ο καθένας, στο πλαίσιο του ρόλου του, η Πολιτεία στο δικό της ρόλο, η Εκκλησία με τις δικές της δυνατότητες και το δικό της ρόλο, να ελέγξουμε αυτά που έχουν θεσπιστεί και να τα εφαρμόσουμε», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απευθύνοντας έτσι έκκληση προς την εκκλησία να τηρήσει τα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή κόντρα ΝΔ – Παπαδημούλη για δημοσιεύματα ότι ο ευρωβουλευτής έκανε έξωση σε ενοικιάστρια

ΚΚΕ: Τα μέτρα που προτείνει για το άνοιγμα των σχολείων

ΣΥΡΙΖΑ για σχολεία: Η κυβέρνηση συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία της κοινωνίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24