search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Τεχνικό λάθος» η μετάλλαξη «Deltacron»

09.01.2022 12:53
MAGIORKINIS

Λήξη συναγερμού αναφορικά με το υποτιθέμενο νέο στέλεχος κορωνοϊού που φέρεται να εντοπίστηκε σε 25 περιστατικά στην Κύπρο, καθώς η είδηση οφείλεται σε «τεχνικό λάθος» και συγκεκριμένα σε λάθος στην ανάλυση του γονιδιώματος.

Ο λόγος φυσικά για τη λεγόμενη μετάλλαξη «Deltacron», δηλαδή μετάλλαξη με σημαντικό αριθμό παραλλαγών στην Όμικρον με το γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook το εν λόγω «τεχνικό λάθος».

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος», έγραψε συγκεκριμένα στον λογαριασμό του.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «Αν χρειαστεί θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού» (Video)

Πάρος: Ανατροπή με την αγνοούμενη 20χρονη – Έκανε μήνυση στον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση! (Video)

Τραγωδία στην Δράμα: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος καθαριότητας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:24