search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Για ταυτοποίηση νέου στελέχους κάνει λόγο Κύπριος ερευνητής (Video)

08.01.2022 12:40
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να αγοράσουν πολύ περισσότερα εμβόλια - Media

Μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού υποστηρίζει πως ταυτοποίησε σε δείγματα θετικών περιστατικών στην Κύπρο η ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.

Όπως τονίζει ο δρ Κωστρίκης, πρόκειται για την μετάλλαξη Deltacron η οποία τακτοποιήθηκε σε 25 περιστατικά και φαίνεται ότι τα στελέχη έχουν γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

«Βρίσκουμε σημαντικό αριθμό παραλλαγών που έχουν ταυτοποιηθεί μόνον στην Όμικρον η οποία έχει διαφορές από τα υπόλοιπα στελέχη διότι το γονιδίωμά της έχει 30 διαφορετικές παραλλαγές. Από αυτές οι 10 παραλλαγές της Όμικρον εντοπίστηκαν στα περιστατικά που εντοπίσαμε στην Κύπρο. Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον…», είπε ο καθηγητής.

«Από τους 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία», τόνισε.

Ο δρ Κωστρίκης ανέφερε πως ονομάστηκε έτσι επειδή αφορά τα στελέχη Δέλτα και Όμικρον. «Υπήρχαν ψίθυροι που μίλησαν για τέτοια μετάλλαξη αλλά δεν έχει ταυτοποιηθεί σε καμία χώρα», τονίζει.

Διαβάστε επίσης:

Νέες διευκρινήσεις από Τζούμα: «Έκανα κακό, αποτυχημένο χιούμορ» (Video)

Στον Εισαγγελέα αντιεμβολιαστής για να μην εμβολιαστεί το παιδί του (Video)

Ηλιόπουλος: «Τα σχολεία δεν είναι parking για τα παιδιά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:03