search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έρχεται εμβόλιο της Pfizer για την Όμικρον τον Μάρτιο

10.01.2022 19:31
bourla-new-01
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτοιμο τον Μάρτιο αναμένεται να είναι το εμβόλιο της Pfizer ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε τη Δευτέρα στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά. 

Όπως ανέφερε, η φαρμακοβιομηχανία έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή των δόσεων. «Αυτό το εμβόλιο θα είναι έτοιμο το Μάρτιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Μπουρλά στο CNBC. «Ξεκινάμε ήδη να παράγουμε ορισμένες από αυτές τις ποσότητες», τόνισε ενώ επισήμανε ότι το εμβόλιο θα στοχεύει και τις άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν. 

Διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμα σαφές εάν χρειάζεται ή όχι ένα εμβόλιο για την Όμικρον ή πώς θα χρησιμοποιηθεί, αλλά η Pfizer θα έχει έτοιμες κάποιες δόσεις, καθώς ορισμένες χώρες το θέλουν έτοιμο το συντομότερο δυνατό. 

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα έχει πολύ, πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, γιατί η προστασία από τις νοσηλείες και τη σοβαρή ασθένεια — είναι αρκετά καλή αυτή τη στιγμή, με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να έχετε κάνει ας πούμε την τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουρλά.

Διαβάστε επίσης

Καζακστάν: «Υπό έλεγχο η κατάσταση», λέει η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας- Σχεδόν 8.000 συλλήψεις

Bob Saget: Νεκρός σε ξενοδοχείο βρέθηκε ο διάσημος ηθοποιός (photos/videos)

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Μπρονξ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:15