search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:39
MENU CLOSE

Πρωινός καφές με την «Αυγή» για Τσίπρα

11.01.2022 21:12
avgi-new

Το ζήτημα διατήρησης του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η αυγή» αναμένεται να συζητηθεί στον πρωινό καφέ με τον Αλέξη Τσίπρα, αύριο, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στην Κουμουνδούρου. Ίσως είναι και ο λόγος που η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του δημοσιογραφικού οργανισμού δεν πραγματοποιήθηκε.

Το κλίμα επισφάλειας,όμως, εξακολουθεί να πλανάται στα γραφεία της εφημερίδας, στην πλατεία Καραϊσκάκη, για τους εναπομείναντες 65 δημοσιογράφους, μετά την αποχώρηση περίπου 12 με το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου.

Οι περισσότεροι (υπολογίζεται ότι ήταν περίπου 50) συμμετείχαν στην ηλεκτρονική-εξ αποστάσεως λόγω πανδημίας- γενική συνέλευση η οποια πραγματοποιήθηκε , νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου, και αποφάσισαν σειρά κλιμακούμενων δράσεων, συμπεριλαμβανομένων και απεργιακών κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Εξορθολογισμός αλλά και ανησυχία

Η διοίκηση της εταιρείας πάντως προχωρά στην εφαρμογή εξορθολογιστικού σχεδίου ώστε να διατηρηθούν σε λειτουργία όλες οι δομές του δημοσιογραφικού οργανισμού του ΣΥΡΙΖΑ (εφημερίδα, ραδιόφωνο, ιστοσελίδα). Λέγεται ότι από τους αρχικά 77 δημοσιογράφους θα παραμείνουν τελικά 42.

Η ανησυχία στους δημοσιογράφους παραμένει καθώς γίνεται όλο και πιο έντονη η φημολογία για αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου.

Οι όποιες αποφάσεις θα γίνουν έπειτα από συνεννοήσεις με το κόμμα, στους κόλπους του οποίου διαφαίνεται αντίρροπες τάσεις για το μέλλον του ιστορικού φύλου στα 70 χρόνια ιστορίας του οποίου μόνον επι χούντας είχε πάψει η κυκλοφορία του.

Πάντως στο σενάριο κατάργησης του καθημερινού φύλλου υπάρχει πρόβλεψη για  ταυτόχρονη θωράκιση της ιστοσελίδας, με πρόθεση να καλύψει το κενό της ημερήσιας έγχαρτης έκδοσης.

Παράλληλα θα αναβαθμιστεί η κυριακάτικη έκδοση, με τους σχεδιασμούς να την θέλουν πολυσέλιδη και με περισσότερα ένθετα.

Ένας προβληματισμός, όπως λέγεται, έχει αναπτυχθεί για τον ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», ο οποίος επικεντρώνεται στους περιφερειακούς σταθμούς που διαθέτει και όπως υποστηρίζεται επιβαρύνουν με το κόστος λειτουργίας τους.

Πολιτική η όποια απόφαση

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιανουαρίου ο βουλευτής του Σύριζα και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, δήλωσε σε σχετική ερώτηση: «θεωρώ ότι δεν πρέπει να κλείσει και ότι δεν θα πάει σε μια τέτοια εξέλιξη, για οικονομικούς λόγους προφανώς. Εξελίσσεται και περί αυτού πρόκειται, ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με πολύ σημαντικές απολαβές και ελπίζω ότι για μια ακόμα φορά σε έναν τέτοιο χώρο που έχει δοκιμαστεί διαχρονικά και επώδυνα οικονομικά, θα βρεθούν οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν», τονίζοντας ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το εγκεκριμένο σχέδιο σε σχέση με τις εθελούσιες εξόδους».

Άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούσε ότι η όποια απόφαση δεν μπορεί να είναι οικονομική, παρα μόνον πολιτική, τονίζοντας ότι σε άλλες εποχές και με μικρότερη χρηματοδότηση από το κόμμα η «Αυγή»αντιμετώπισε τις προκλήσεις που είχαν παρουσιαστεί και τότε και συνέχισε την καθημερινή έκδοση της. 

Μένει να φανεί η πρόθεση του κόμματος, το οποίο έχει μπροστά του ένα συνέδριο (εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις αρχές Απριλίου) αλλά και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef: Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη – Όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο (Video)

Τηλεθέαση top 10 10/11/2022: Ακλόνητη η μυθοπλασία παρά τα ισχυρά ριάλιτι

Πορτοσάλτε σε εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ: «Θέλετε καθισιό διαρκείας!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:39