search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Πλεύρης: Λογική η παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα (Video)

19.01.2022 09:31
plevris_new

Την παράταση κατά μια εβδομάδα των μέτρων που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου προανήγγειλε το πρωί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα, αλλά θεωρεί «λογικό» να υπάρξει μια παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου «και αυτό το αντιλαμβάνονται τα μελή της επιτροπής».

Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε ότι η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά τα νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται από τη μετάλλαξη Δέλτα η οποία, όπως ανέφερε, παρουσιάζει «τρομακτική νοσηρότητα» και εκεί οφείλονται και οι αυξημένοι θάνατοι των τελευταίων ημερών.

Κανένας εφησυχασμός λένε οι ειδικοί

Η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών γίνεται στην σκιά της αύξησης των θανάτων και των νοσηλειών.

Οι πληροφορίες λένε ότι το γεγονός ότι οι θάνατοι αυξάνονται καθημερινά – χθες έφτασαν τους 106 – έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες οι οποίοι εξετάζουν την παράταση των υφιστάμενων μέτρων πέραν της 23ης Ιανουαρίου.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η άρση των μέτρων αναμένεται να έρθει μετά την 1η Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει με την «Όμικρον» και εάν έχει ανασταλεί ικανοποιητικά η επίδραση της μετάλλαξης «Δέλτα». Μέχρι τότε  όλα τα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια προκειμένου να μην επανέλθει η χώρα στην προηγούμενη κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η ελληνική κοινωνία δεν θα πρέπει να εφησυχάσει.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 24χρονη – «Δεν είχα καμία συνείδηση – Δεν πήγα στο πάρτι για να βιαστώ» (video)

Καιρός σήμερα: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας – Έρχονται χιόνια και στην Αθήνα (Videos)

Κως: Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04