search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον VS Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιες οι επιπτώσεις σύμφωνα με το CDC

13.01.2022 00:11
kina-test-ergastirio-koronoios

Σε σύγκριση των επιπτώσεων της μετάλλαξης Όμικρον  σε σχέση με την Δέλτα προχώρησε το αμερικανικό CDC  και η διευθύντρια του οργανισμού δημοσίευσε τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε η Rochelle Walensky, οι διαφορές στις επιπτώσεις όσων νόσησαν από την Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα είναι οι εξής:

Με την Όμικρον η πιθανότητα νοσηλείας είναι κατά 53% μικρότερη, η πιθανότητα εισαγωγής σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατά 74% μικρότερη και η αντίστοιχη πιθανότητα θανάτου λόγω της μόλυνσης κατά 91% μικρότερη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από κοινού από το CDC και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ενώ τα δεδομένα αντλήθηκαν από 70.000 ασθενείς. Από αυτούς, οι 52.297 ήταν θετικοί στην Όμικρον και οι 16.982 στη Δέλτα, το διάστημα μεταξύ της 30ης Νοεμβρίου 2021 και της 1ης Ιανουαρίου 2022.

Από αυτούς νοσηλεύτηκαν οι 235 που είχαν μολυνθεί από την Όμικρον (το 0,5%) και οι 222 από τη Δέλτα (1,3%).

«Οι μολύνσεις από την Όμικρον συνδέονται σαφώς με μικρότερο κίνδυνο σοβαρών συμπτωμάτων αλλά και λιγότερες ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο. Όμως η πρώτη είναι πολύ πιο μεταδοτική. Προστατευθείτε από τον Covid-19 – κάντε το εμβόλιο», δήλωσε η διευθύντρια του CDC.

Διαβάστε επίσης:

Νταβίντ Σασόλι: Σε λαϊκό προσκύνημα στη Ρώμη σορός του – Την Παρασκευή δημοσία δαπάνη η κηδεία

Ιταλία:« Έως τον Μάιο θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία», λέει Ιταλός επιστήμονας

ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Όμικρον παραμένει ένας επικίνδυνος ιός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:42