search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:16
MENU CLOSE

Rafale: Η πρώτη προσγείωση στην Τανάγρα – Οι ελιγμοί των πιλότων πάνω από την Αθήνα και το μήνυμά τους

19.01.2022 16:25
5483821

Στην 114 Πτέρυγα μάχης στην Τανάγρα προσγειώθηκαν στις 12.44 τα έξι από τα 24 συνολικά γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που απέκτησε η χώρα μας.

«Γεράκι red καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», το μήνυμα του πύργου ελέγχου προς τους πιλότους των τεσσάρων μονοθέσιων και των δύο διθέσιων Rafale στην πρώτη τους επικοινωνία με την Τανάγρα κατά τη διάρκεια της πρώτης προσέγγισης των μαχητικών αεροσκαφών στην Πτέρυγα Μάχης όπου εντάσσονται. 

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι» ήταν το συγκινητικό μήνυμα των πιλότων στο καλωσόρισμα του πύργου ελέγχου.

Ως είθισται, οι Έλληνες πιλότοι των τεσσάρων μονοθέσιων και των δύο διθέσιων Rafale (με τα οποία πετούσαν ως συγκυβερνήτες και δύο εκπαιδευτές πιλότοι της Dassault), προτού προσγειωθούν έκαναν προσομοίωση touch and go, χαμηλή πτήση πάνω από τον διάδρομο της αεροπορικής βάσης και χαιρέτησαν όσους παρακολουθούσαν την πρώτη τους προσγείωση σε ελληνικό αεροδρόμιο κινώντας τα φτερά των αεροσκαφών δεξιά και αριστερά.

Τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα σε δύο σχηματισμούς των τριών αεροσκαφών. Στον ένα σχηματισμό εντάχθηκαν δύο Mirage όταν τα νέα μαχητικά πέρασαν στο FIR Αθηνών, προκειμένου να τα συνοδεύσουν.

Η επίσημη τελετή υποδοχής έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι κάθε ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδας αποτελεί προβολή ειρήνης. «Με την ίδια αποφασιστικότητα που κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, η Ελλάδα κρατά ανοιχτή και την πόρτα του διαλόγου» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Τουρκία.

«Η Ελλάς θα παρακολουθεί πάντοτε την πρόοδο με την ελπίδα ότι με τα αεροπλάνα μας θα ανυψωθεί και η εθνική ιδέα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας μια φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Παράλληλα, εξήγγειλε την απαλλαγή από κάθε φόρο των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Πυρά κατά της κυβέρνησης για επικοινωνιακή εκμετάλλευση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει: «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ». «Ντροπή και εθνική καπηλεία…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο ΚΙΝΑΛ κάνουν λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος αναφέρει σε ανάρτηση του: «Κομματική προπαγάνδα με τα χρήματα των φορολογουμένων».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σχολιάζει ότι τα αεροσκάφη αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της Ν.Δ. και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε τα Rafale απο μέσα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας σε μέσο κομματικής  πραπαγάνδας.

Το MέΡΑ25, σχολιάζει ότι η φιέστα του κ. Μητσοτάκη για την παραλαβή των Rafale αναδεικνύει την ένδεια της πολιτικής του για τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: «Ο μπαμπάς μου είναι εκεί, ο μπαμπάς μου το έφερε» – Τα παιδιά των πιλότων έκλεψαν την παράσταση

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου διέταξε ο εισαγγελέας

Κορωνοϊός: Μείωση αποδοχών 50% για τους γονείς σε άδεια με παιδιά που νοσούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:16