search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:00
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Αφορολόγητα τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα (Photos)

19.01.2022 14:18
mitsotakis_tanagra_new

Με ένα «δωράκι» προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συνόδευσε ο πρωθυπουργός την υποδοχή των πρώτων έξι Rafale στην Ελλάδα.

Μιλώντας από την Τανάγρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο, εξηγώντας ότι αυτό το μέτρο αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στις αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με πτητικά μέσα, και τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια ανακούφιση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της δημοσιονομικής πολιτικής.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για την Τουρκία, την οποία κατηγόρησε για «παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας» και για «πυροτεχνήματα», και ξεκαθάρισε ότι και με τα Rafale η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, αλλά αφήνει ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου, υποστηρίζοντας ότι η αμυντική πολιτική είναι μέρος της εθνικής πολιτικής και ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία χωρίς ασφάλεια.

Για τα νέα μαχητικά, υπογράμμισε ότι αποτελούν πολλαπλασιαστή ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα και σε γεωπολιτικό επίπεδο, ενώ τόνισε ότι μέσα σε 16 μήνες τα πρώτα Rafale παραλήφθηκαν από τη χώρα και συμπλήρωσε ότι μέσα στο 2022 θα παραληφθούν άλλα έξι και άλλα έξι το 2023 και στη συνέχεια τα υπόλοιπα έξι.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την απόκτησή τους ως γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής που καθιστά την Πολεμική Αεροπορία από τις ισχυρότερες στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την ελληνογαλλική συνεργασία στον τομέα της άμυνας, τονίζοντας ότι μαζί με τις φρεγάτες Belh@rra τα Rafale μοιράζονται κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία και σημείωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, καθώς και ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει τα νέα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και τορπίλες, αλλά και ο Στρατός Ξηράς πυρομαχικά για τα άρματα μάχης.

Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει προοδευτικός εκσυγχρονισμός χωρίς υπεύθυνο πατριωτισμό.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Βραχνάς» η ακρίβεια, δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της πανδημίας

Μετάλλαξη Όμικρον: Κανένας εφησυχασμός λένε οι ειδικοί – Η κυβέρνηση κρεμάει στα μανταλάκια τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για το λογότυπο της ΝΔ στο βίντεο με τα Rafale – «Άδειασμα» και από Πορτοσάλτε (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:57