search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:22
MENU CLOSE

Στο κόκπιτ των μαχητικών ο Μητσοτάκης: Του έκαναν δώρο μινιατούρα Rafale (Photos/Video)

19.01.2022 15:42
kiriakos_mhtsotakis

Στην Ελλάδα προσγειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/01) τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία.

Στην Τανάγρα, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Kατά την παρουσία του στην 114 Πτέρυγα Μάχης ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πιλότους, είχε σύντομο διάλογο με τον αρχηγό της μοίρας των Rafale, ενώ είδε από κοντά και το κόκπιτ των νέων μαχητικών αεροσκαφών. Μάλιστα, ως ενθύμιο του χάρισαν μια μινιατούρα Rafale.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η απόκτησή τους τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Διαβάστε επίσης

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου διέταξε ο εισαγγελέας

Νομικοί ΣKAΪ για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος παίκτη του Survivor

Άγριες Μέλισσες – Spoiler: Έγκυος η Ελένη Σταμίρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:22