ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:41
MENU CLOSE

Κρεμώδες και πλούσιο φλαν (κρέμα καραμελέ) μπανάνας

20.01.2022 07:00

Το φλαν μπανάνας είναι μια Μεξικάνικη παραδοσιακή συνταγή που θα λατρέψετε. Μια απλή, βελούδινη κρέμα με ώριμες μπανάνες και σιρόπι καραμέλας που προετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και το μόνο που θα σας δυσκολέψει θα είναι ο χρόνος αναμονής της στο ψυγείο, πριν το σερβίρισμα.

¾ φλιτζανιού (150 γραμμάρια) ζάχαρη κρυσταλλική, για την καραμέλα

2 ώριμες μπανάνες

1 κουταλιά της σούπας χυμό λάϊμ ή λεμόνι

1 συσκευασία γάλα εβαπορέ (376 ml)

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμάρια)

6 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση

1 μπανάνα σφικτή, κομμένη σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, χωρίς να την ανακατέψετε, μέχρι να σχηματιστεί η καραμέλα. Πρέπει να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να πάρει ένα ξανθό καραμελένιο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμη, αδειάστε την στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε και αφήστε την στην άκρη. Στο μεταξύ λιώστε με έναν πολτοποιητή τις μπανάνες μαζί με το χυμό έτσι ώστε να μην υπάρχουν κομματάκια και αφήστε τις κι αυτές στην άκρη. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το εβαπορέ με το ζαχαρούχο, τα αυγά, την κανέλα, το εκχύλισμα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Ρίξτε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα με την καραμέλα και τοποθετήστε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί, για να ψήσετε το φλαν στο φούρνο με την τεχνική μπαιν μαρί. Βάλτε προσεκτικά λίγο βραστό νερό μέσα στο ταψί, τόσο ώστε να φτάνει περίπου στη μέση της φόρμας με το φλαν και καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 1 ώρα, τσεκάροντας τη στάθμη του νερού (αν χρειαστεί, συμπληρώστε με βραστό νερό), αφήστε το να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρετε, ξεκολλώντας την κρέμα γύρω από τα τοιχώματα με ένα μαχαιράκι, αδειάστε την ανάποδα σε μια πιατέλα, διακοσμήστε με τις μπανάνες σε φέτες και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Αμελέτητα καπαμάς, με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και σουσάμι αλά… Masterchef

Χωριάτικα κρασοκούλουρα με γλυκάνισο

Τραγανές πικάντικες πατάτες φούρνου με σουσάμι

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:39
Exit mobile version