search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 08:00
MENU CLOSE

Χωριάτικα κρασοκούλουρα με γλυκάνισο

18.01.2022 07:00
Tarallini-al-vino-rosso-2

Μυρωδάτα κρασοκούλουρα που μπορείτε να τα βουτήξετε στο κρασί ή να τα καταναλώσετε σκέτα και θα σας εκπλήξουν με την απλότητα και τη γλύκα τους. Με τα εύκολα υλικά και τα αρώματά τους, θα σας μεταφέρουν αυτόματα σε εικόνες του παρελθόντος με στρωμένα τραπέζια στο χωριό και τις συνταγές της γιαγιάς. 

Υλικά για τη συνταγή

135 γραμμάρια λευκό κρασί (ή και κόκκινο για έντονο χρώμα)

125 γραμμάρια σπορέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο)

½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισο

1 πρέζα αλάτι

500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

150 γραμμάρια ζάχαρη

8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Ζάχαρη κρυσταλλική για το βούτηγμα

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μπολάκι, βάλτε το γλυκάνισο μέσα στο λευκό κρασί, ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, βάλτε και το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα ελαφρά με μια κουτάλα ή με το χέρι σας και δημιουργήστε μια λακουβίτσα στο κέντρο των στέρεων αυτών υλικών. Ρίξτε το λάδι μαζί με το κρασί με το γλυκάνισο, ανακατέψτε και ζυμώστε με τα χέρια σας το μίγμα. Σχηματίστε μια μπάλα και αφού την μεταφέρετε στον πάγκο σας, κόψτε μπαλίτσες 28 γραμμαρίων περίπου η κάθε μία και ρολάρετε σε μπαστουνάκια 20 περίπου εκατοστών. Ενώστε τις άκρες για να σχηματίστε δακτυλίδια και βουτήξτε τα από τη μία μεριά στη ζάχαρη. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με την υπόλοιπη ζύμη, θα βγουν περίπου 40 τεμάχια. Τοποθετήστε τα κουλουράκια με την ζαχαρωμένη επιφάνεια προς τα πάνω σε μια λαμαρίνα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο C για 25 λεπτά περίπου. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά και αν δεν τα καταναλώσετε όλα, διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο για 7-10 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο νόστιμο και υγιεινό κέικ που έχεις δοκιμάσει

Τραγανές πικάντικες πατάτες φούρνου με σουσάμι

Σοκολατένιο κέικ ψημένο μέσα σε πορτοκάλι στη χόβολη ή στο φούρνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 07:54