search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 14:08
MENU CLOSE

Σοκολατένιο κέικ ψημένο μέσα σε πορτοκάλι στη χόβολη ή στο φούρνο

14.01.2022 07:00
sintages_new

Το κέικ του κατασκηνωτή, όπως ονομάζεται αλλιώς, μπορεί να ψηθεί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο ή απευθείας στη χόβολη της φωτιάς. Είναι μια υπέροχη ιδέα για σοκολατένιο κέικ, νόστιμο και ζουμερό, ψημένο και σερβιρισμένο μέσα σε πορτοκάλια.

Υλικά για τη συνταγή

50 γραμμάρια κουβερτούρα, 52% κακάο

30 γραμμάρια βούτυρο

1 μεγάλο αυγό

40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

25 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 πορτοκάλια μεγάλα,  καλά πλυμένα

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη και ενσωματώστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, προσεκτικά, ανακατεύοντας έτσι ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προετοιμάστε τα φορμάκια – πορτοκάλια, κόβοντας ελαφρά τη βάση τους (αν χρειάζεται) για να μην γέρνουν και να στέκονται ίσια. Κόψτε στο πάνω μέρος τους ένα κομμάτι σαν καπάκι και αφαιρέστε τη γέμιση με ένα σκουπ παγωτού ή ένα παριζιάνικο κουτάλι (το εργαλείο που αφαιρεί μπαλίτσες φρούτων).

Ρίξτε το μίγμα μέσα στα πορτοκάλια γεμίζοντας περίπου τα ¾ τους, διότι το κέικ θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βάλτε τους το καπάκι και τυλίξτε το κάθε πορτοκάλι σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε τα πορτοκάλια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν, ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο, αφαιρέστε προσεκτικά τα καπάκια, καθαρίστε τα από τη ζύμη που τυχόν έχει τρέξει γύρω και σερβίρετέ τα χλιαρά με λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού. Μπορείτε αν θέλετε να τα διακοσμήσετε με λίγη σαντιγί και ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

Συμβουλή

Μπορείτε να ψήσετε τα πορτοκάλια τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο (διπλό) στην άκρη της φωτιάς, μακριά από την άμεση φλόγα, μέσα στη χόβολη για 30- 40 περίπου λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Κρεμώδες και τυρένιο σπανάκι ογκρατέν με πατάτες

Αφράτο και αρωματικό ρεβανί πορτοκαλιού

Αγαπημένα αλμυρά κρακεράκια (ψαράκια) με 4 υλικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 14:07