search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:52
MENU CLOSE

Αγαπημένα αλμυρά κρακεράκια (ψαράκια) με 4 υλικά

11.01.2022 07:00
fish-new

Τα αγαπημένα μας αλμυρά κρακεράκια, σπιτικά, με μόνο 4 υλικά και τόσο εύκολα που ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να φτιάξει. Επίσης, σε αυτή την εκδοχή, κόβονται με μεγάλο κουπ πατ σε σχήμα γιγάντιου ψαριού, είναι χορταστικά, τραγανά και έχουν έξτρα τυρένια γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

2 φλιτζάνια (280 γραμμάρια) αλεύρι γ.ο.χ.

115 γραμμάρια κρύο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους

2 2/3 φλιτζανιού (225 γραμμάρια) τριμμένο τυρί τσένταρ

3-4 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, βάλτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με μαχαίρια (μούλτι μίξερ), το αλεύρι, το βούτυρο και το τυρί και τεμαχίστε τα, πιέζοντας το κουμπί, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Ρίξτε τμηματικά 1 κουταλιά νερό κάθε φορά, πατώντας το κουμπί κάθε φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε από το μίξερ, τυλίξτε την μπάλα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 20 λεπτά ή έως και 24 ώρες το περισσότερο.

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη λεπτή, με τη βοήθεια του πλάστη, σε πάχος 0,30 εκατοστών έτσι ώστε να βγουν τραγανά τα κράκερ.

Με ένα κουπ πατ 7 εκατοστών σε σχήμα ψαριού (ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα), κόψτε όσα περισσότερα κράκερ μπορείτε.

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και με μια οδοντογλυφίδα κάντε μια εσοχή για το μάτι και μια μεγαλύτερη για το στόμα του ψαριού.

Ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.

Συμβουλή

-Για μικροσκοπικά ψαράκια, κομμένα με μικρά κουπ πατ, προσαρμόστε το ψήσιμο σε λιγότερο χρόνο (10 λεπτά περίπου) ή αποσύρετε τα από το φούρνο μόλις ροδίσουν ελαφρά.

-Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, απλά τρίψτε το τυρί στον λεπτό τρίφτη τυριών, ανακατέψτε απαλά με τα ακροδάκτυλά σας το μίγμα τυριού/ βουτύρου/ αλευριού και ρίξτε σιγά – σιγά το κρύο νερό, σχηματίζοντας μια μπάλα.

Διαβάστε επίσης

Κοτόπουλο με μπαχαρικά και θρακιώτικο κουσκούσι

Αφράτες τηγανίτες με γιαούρτι, λεμόνι και παπαρουνόσπορους

Μαρμαρίτες, οι πιτούλες των Φώτων για τους καλικάντζαρους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:46