search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23
MENU CLOSE

«Πυρά» Κωνσταντοπούλου κατά Βαξεβάνη και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

20.01.2022 12:49
konstadopoulou

Θέση για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis πήρε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, η ίδια υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως «μια εξουσία η οποία επέλεξε, αντί να ερευνήσει πραγματικά, να χρησιμοποιήσει το σκάνδαλο καταχρώμενη την εξουσία της» ενώ χαρακτήρισε τον Κ. Βαξεβάνη ως «εντεταλμένο» της τότε κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Ζ. Κωνσταντοπούλου, η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διέρρευσε τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον Κ.Βαξεβάνη ώστε να κυκλοφορήσει η εφημερίδα Documento με αποκαλύψεις μία μέρα πριν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, ώστε να «ελαφρύνει» την πολιτική πίεση στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, Τουλουπάκη, Βαξεβάνη»

«Ήταν 4 Φλεβάρη του 2018. Κυριακή, όταν γινόταν η μεγάλη διαδήλωση κατά της δρομολογούμενης συμφωνίας ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Στις 3 Φλεβάρη είχε κυκλοφορήσει το Documento του κ. Βαξεβάνη, το οποίο περιείχε ως αποκαλύψεις, καταθέσεις μαρτύρων, προστατευομένων μαρτύρων, ανωνύμων, καταθέσεις ενώπιον της κ. Τουλουπάκη, εισαγγελέως Διαφθοράς. Επρόκειτο, υποτίθεται για προστατευόμενους μάρτυρες και για άκρως μυστική διαδικασία», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι πως όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα, αυτές οι καταθέσεις δεν είχαν δοθεί. Δόθηκαν στη συνέχεια. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε από το Σάββατο 3 Φλεβάρη και οι καταθέσεις δόθηκαν -αν δόθηκαν- στις 4 Φλεβάρη, δηλαδή μετά την εκτύπωση της εφημερίδας. Αυτό είναι ένα εξόφθαλμο γεγονός κατάχρησης εξουσίας που σημαίνει:

Πρώτον ότι ο εισαγγελικός λειτουργός, που υποτίθεται ότι δρα ανεξάρτητα και παίρνει καταθέσεις, διαθέτει το περιεχόμενο των καταθέσεων πριν αυτές δοθούν και συνταχθούν, ότι το διοχετεύει μέσω ενός μηχανισμού σε μια όχι απλώς φιλοκυβερνητική, αλλά κυβερνητική εφημερίδα, και ότι η εφημερίδα βγαίνει σε μια κρίσιμη στιγμή, που ήταν η στιγμή της διαδήλωσης για την επερχόμενη συμφωνία για το όνομα της γείτονος χώρας.

Τότε λοιπόν που ήταν στριμωγμένη η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε ως διά μαγείας το Documento του κ. Βαξεβάνη να πει έχουμε αυτές τις καταθέσεις.

Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα σε ένα κράτος δικαίου και δεν τα κάνει δημοσιογράφος, τα κάνει ενδεχομένως ο εντεταλμένος και εν προκειμένω ο συνεργάτης της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Στάχτη έγινε σχολικό λεωφορείο λίγο πριν παραλάβει μαθητές (Photos/Video)

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζονται οι τρεις εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους

Κορωνοϊός-Προειδοποίηση Παυλάκη: Πιθανή αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23