search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Προειδοποίηση Παυλάκη: Πιθανή αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον

20.01.2022 08:29
syntagma_new

Την ανησυχία του ότι δεν πρέπει να δοθεί το σήμα στους πολίτες ότι τα δύσκολα βρίσκονται ήδη πίσω, εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

«Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» τόσο η μετάλλαξη Δέλτα όσο και η Όμικρον.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το «τσουνάμι» της Όμικρον θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθούν κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο.

«Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους», τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση ανοίγει μέτωπο με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους – Μείωση 50% στο μισθό εάν πάρουν ειδική άδεια επειδή νοσεί το παιδί τους

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Ιανουαρίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:04