search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:43
MENU CLOSE

Υπόθεση βιασμού: «Επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε» στην κατάθεσή της η 24χρονη – Αιχμές από τον δικηγόρο της για τις τοξικολογικές

21.01.2022 15:44
mpika-23-new

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η 24χρονη η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και διεξήχθη παρουσία ψυχολόγου, κάτι που προβλέπεται δικονομικά για ερευνώμενες πράξεις όπως ο βιασμός.

Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Κατά πληροφορίες, προσκόμισε – τυπωμένα σε αντίγραφα- το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντήλλαξε μέσω κινητού τηλεφώνου με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως επίσης και τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν με τα ίδια πρόσωπα. 

Στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

«Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας. Η αγάπη που έχω λάβει είναι απίστευτη. Με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Ελπίζω να βρω το δίκιο μου», ανέφερε νωρίτερα προσερχόμενη στο Τμήμα Ασφαλείας. Κατά την έξοδό της από το Τμήμα Ασφαλείας έκανε νέες δηλώσεις λέγοντας: «Κάνω έκκληση σε όλες τις γυναίκες που ενδεχομένως έχουν ζήσει αντίστοιχα περιστατικά, να μιλήσουν, ώστε να σταματήσουμε τέτοιες καταστάσεις».

«Επιβεβαίωσε όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα»

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» είπε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 24χρονη ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, αλλά όμως εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Πιστεύω ότι η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης από την ιατροδικαστή» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό τέθηκε και στην ανακρίτρια η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας δε τη δημόσια δήλωση που έκανε, δια του συνηγόρου του, ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση όπου αρνήθηκε την καταγγελλόμενη πράξη, ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατά την άποψή μας όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την καταγγελία».

Σε ερώτηση για την παρουσία ψυχολόγου κατά την κατάθεση που έδωσε σήμερα η 24χρονη, είπε ότι αυτό προβλέπεται δικονομικά. «Η παρουσία ψυχολόγου ήταν πολύ χρήσιμη. Είχε άλλο αέρα η Γεωργία, γιατί όσο κι αν θέλει να δείξει ότι είναι δυνατή είναι μία νέα κοπέλα. Κάθε φορά που λέει κάτι ζει ξανά ό,τι βίωσε μέσα σε αυτήν τη σουίτα», ανέφερε και εξέφρασε την πίστη του ότι «η ώρα της δικαίωσης θα έρθει γρήγορα».

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας στην ίδια ανακρίτρια ο εργοδότης της 24χρονης, ο οποίος τη συνάντησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Η 17χρονη, η οποία συνόδευσε την καταγγέλλουσα φίλη της στο πάρτι αλλά αποχώρησε στη συνέχεια, δεν κατέθεσε σήμερα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα και το πρόσωπο που κάλεσε την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του άνδρα που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο σπίτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξετάζονται από την αστυνομία. Το ίδιο συνέβη και στα τρία σπίτια στην Αθήνα τεσσάρων ακόμη εμπλεκομένων από κλιμάκιο της Ασφάλειας, με στόχο να βρεθούν βίντεο ή φωτογραφίες από το πάρτι – ακόμα και αν το υλικό έχει διαγραφεί από τη μνήμη του κινητού.

Το πρόσωπο που κάλεσε την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, βρέθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών αναφέρουν ότι δεν έγινε ούτε προσαγωγή ούτε σύλληψη. Πέντε ολόκληρες ώρες διήρκεσε η κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 – Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα

Ηλίας Γκιώνης: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, με ρωτάνε «τι νούμερο τσιμέντο φοράς» (video)

Βιασμός 24χρονης: Καταθέτει ξανά η Γεωργία – «Ελπίζω να βρω το δίκιο μου» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:43