search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:53
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Ελπίδα: Η απόδοση ευθυνών για τα προβλήματα έφερε γαλάζιο εμφύλιο – Ποιος κατηγορεί ποιoν και γιατί

27.01.2022 07:00
kakokairia_elpis

Μαίνεται ο γαλάζιος εμφύλιος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για το ποιος έκανε τα περισσότερα λάθη στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Τα αλληλοκαρφώματα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την περιφέρεια δίνουν και παίρνουν αφού ο ένας επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλο για την κακοδιαχείριση που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.

Οι πληροφορίες λένε ότι προκειμένου να βγει εντελώς η κυβέρνηση από το κάδρο των ευθυνών το Μέγαρο Μαξίμου δεν δίστασε να «θυσιάσει» τον δικό της γαλάζιο Περιφερειάρχη καθώς έχει την άποψη ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα ξαναβγεί.

Από την Δευτέρα το βράδυ ξεκίνησε η επιχείρηση αποδόμησης του Γιώργου Πατούλη αφού πολλά κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν διαρκώς για τις ευθύνες της περιφέρειας χρεώνοντας του την πλήρη κατάρρευση του επιτελικού κράτους με την εμφάνιση της κακοκαιρίας .

Πρώτος αναφέρθηκε στις ευθύνες της περιφέρειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος και έδειξε ξεκάθαρα τον Γιώργο Πατούλη.

«Οι καθαρισμοί συγκεκριμένων δρόμων δεν έγιναν σωστά. Κάθε δρόμος έχει υπεύθυνο. Οι πολίτες δεν υποχρεούνται να γνωρίζουν ποιος είναι. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Οι δρόμοι που το κράτος είχε την ευθύνη είναι δρόμοι που δεν παρουσιάστηκαν τέτοιου είδους προβλήματα πέρα την Αττικής Οδού» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη .

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος έφερε ως παράδειγμα τη Λεωφόρο Μαραθώνος και τη Λεωφόρο Κατεχάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάρφωσε ξεκάθαρα τον Γιώργο Πατούλη λέγοντας . «Δεν είναι δρόμοι που είναι στην ευθύνη του κράτους». Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι «δείχνει» τον περιφερειάρχη, ανέφερε:

«Κάθε δρόμος έχει τον δικό του υπεύθυνο. Οφείλουν οι υπεύθυνοι να εξηγήσουν τι δε δούλεψε σωστά και δεν ανταποκρίθηκαν με την επάρκεια που έπρεπε απέναντι σε αυτά τα πράγματα».

Μετά από αυτό ήρθε και το βίντεο της ομάδας αλήθειας όπου κορόιδευε τον περιφερειάρχη και τα πράγματα έγιναν ακόμα …καλύτερα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σήκωσε πάντως χθες , το γάντι που του πέταξε η κυβέρνηση και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι . «Θέλω ο καθένας να αναλάβει τις δικές του ευθύνες» σημειώνοντας μάλιστα ότι ήταν λάθος η απόφαση να μην κλείσουν δημόσιο και ιδιωτικός τομέας.

«Όσον αφορά τα σχολεία, η αρμοδιότητα είναι στην περιφέρεια. Για τις άλλες υπηρεσίες δεν είναι. Πήραμε μια σωστή απόφαση και κλείσαμε τα σχολεία» σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης και συνέχισε:

«Όταν έχει τη μεγάλη χιονόπτωση μεταξύ 12.00 – 16.00 όλοι οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι με αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες. Το άριστο θα ήταν όπως ακριβώς είπαμε ότι κλείνουν τα σχολεία, να είχε παρθεί ανάλογη απόφαση ότι δεν λειτουργεί το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας και από την άλλη όποιος κινείται την επόμενη μέρα να το κάνει με αλυσίδες».

Με αυτόν τον τρόπο ο περιφερειάρχης Αττικής έβαλε ξεκάθαρα στο στόχαστρο την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους αρμόδιους υπουργούς, Μάκη Βορίδη και Κωστή Χατζηδάκη.

Οι πληρφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν στις επόμενες αυτοδιοίκητες εκλογές την περιφέρεια να διεκδικήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος και από την αυτοδιοίκηση προέρχεται και έχει αποκτήσει εμπειρία στην διαχείριση των κρίσεων από την θητεία του στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και γι αυτό δεν έχουν κανένα πρόβλημα να «κάψουν» τον Γιώργο Πατούλη.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Alpha: Δυσαρέσκεια για τους εγκλωβισμούς – Για περίθαλψη των κυβερνητικών τραυμάτων, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία πριν επιφέρει μεγαλύτερα δεινά»

Ευάγγελος Αντώναρος: Λάβρος κατά της κυβέρνησης για την διαχείριση της κακοκαιρίας- Ζητά εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:53