search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:36
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Alpha: Δυσαρέσκεια για τους εγκλωβισμούς – Για περίθαλψη των κυβερνητικών τραυμάτων, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

26.01.2022 20:36
kakokairia-243-new

Στην δημοσκόπηση που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για «δημοσκοπική περίθαλψη των κυβερνητικών τραυμάτων».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη είναι γνωστός και δεν κρύβεται. Το ίδιο και η επιρροή του στα ΜΜΕ.

Είχαμε όμως την αίσθηση ότι στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha θα κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα και θα προστάτευαν το κύρος του καναλιού. Πέσαμε έξω. Τη μέρα που η Αττική και αρκετές περιοχές της πατρίδας μας μετρούν ακόμη τις πληγές τους και η χώρα καταγράφει ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ με 115 θανάτους, έκριναν σκόπιμο να επιστρατεύσουν πρωτοεμφανιζόμενη δημοσκοπική εταιρεία και έναν πρώην πολιτευτή στο Ποτάμι, για να συνεχίσουν το γνωστό έργο της δημοσκοπικής περίθαλψης των κυβερνητικών τραυμάτων. Μόνο που όλο αυτό άρχισε πια να γίνεται κουραστικό και γυρνάει μπούμερανγκ. Οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι»

Σημειώνεται πως στη μέτρηση που διενεργήθηκε από την Abacus, για λογαριασμό του Alpha, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 14,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% ενώ το ΚΙΝΑΛ έρχεται τρίτο σε απόσταση αναπνοής μόλις μισής μονάδας, με 17%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5% και Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 με 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό από 36-39% έναντι 20-23% του ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ που φτάνει στο 18-21%, μόλις δύο μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,5-7,5%, Ελλ. Λύση 2-2,5% και ΜέΡΑ25 επίσης με 2-2,5%.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει 35% θετικές γνώμες, 29% ουδέτερες και 36% αρνητικές. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 13% θετικές γνώμες, 30% ουδέτερες και 57% αρνητικές. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έχει 17% θετικές, γνώμες, 59% ουδέτερες και 20% αρνητικές.

Ως προς την διαχείριση της κακοκαιρίας, οι πολίτες κρίνουν αρνητικά την κυβερνητική διαχείριση, αν και η ευθύνη δείχνει να μοιράζεται μεταξύ της κυβέρνησης και της Αττικής Οδού.

Για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό το 52% εμαφνίζεται να απάντησε την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% την κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.

Για το πως κρίνουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση, το 25% ούτε θετικά ούτε αρνητικά και το 8% θετικά.

Περί της διαχείρισης φυσικών φαινομένων, οι ερωτηθέντες απάντησαν κατά 80% πως είναι θέμα δομών, με το 19% να δηλώνει πως είναι θέμα προσώπων.

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 21% παλαιοκομματική, το 29% δίκαιη, το 7% τίποτα από τα παραπάνω, ενώ 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Συγγνώμη από τους πολίτες, επίθεση στην Αττική Οδό, παραδοχή αστοχιών (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αν παραιτηθούν όσοι ευθύνονται, ο Μητσοτάκης θα μείνει χωρίς υπουργικό

Κακοκαιρία Ελπίδα: Επίθεση σε Πατούλη από την Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34