search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Αττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας της

25.01.2022 19:35
attiki-odos-new

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικές Διαδρομές Α.Ε., Βασίλης Χαλκιάς, μετά το φιάσκο στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Αττικής Οδού, η “Αττικές Διαδρομές Α.Ε.” «είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου, στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία συμμετοχών «ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε.», με συνολικό ποσοστό 80% (της οποίας μέτοχοι είναι οι μέτοχοι της παραχωρησιούχου), και η Γαλλική εταιρεία EGIS ROAD OPERATION S.A. (πρώην Transroute International), με ποσοστό 20%».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αττικές Διαδρομές ΑΕ αναφέρει:

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του. Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Πρώτη ανάληψη ευθύνης

Πρόκειται για την πρώτη ανάληψη ευθύνης, για το χάος στην Αττική Οδό και την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί από το μεσημέρι της Δευτέρας. Πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, ενώ θα έχει ενδιαφέρον αν θα επιλέξει να επιρρίψει ευθύνες σε επιχειρησιακούς ή πολιτικά στελέχη εκτός από την Αττική Οδό.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση με εντολή του υπουργού μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, προχώρησε στη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Διερεύνησης που θα αναλάβει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση στην Αττική Οδό, ανεξάρτητα από την εισαγγελική παρέμβαση αλλά και την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε από την εταιρεία να αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί με 2.000 έκαστος, αίτημα που έκανε δεκτό η εταιρία.

Πάντως, με δηλώσεις του ο υπεύθυνος Λειτουργίας,της Αττικής Οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε λέγοντας πως είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 χτες το πρωί στην Αττική Οδό και πως η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα. Πρόσθεσε ότι την εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην Αττική οδό δίνει η Τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς»-Κολυδάς: Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα και με μεγάλη ακρίβεια

Κακοκαιρία Ελπίς- Αττική: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Κλειστά την Τετάρτη καταστήματα και τράπεζες στην Αττική – Το ωράριο των σούπερ μάρκετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:12