search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης (Live)

29.01.2022 08:50
Bouli_new

Άρχισε την Παρασκευή στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Την Πέμπτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, υπέβαλε πρόταση μοφής, με το σκεπτικό ότι «μέσα σε μια συγκυρία διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, διαχείριση κακοκαιρίας) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι για τη χώρα».

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι -πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές: 108 από τη ΝΔ, 70 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 17 από το Κίνημα Αλλαγής, 12 από το ΚΚΕ, 5 από την Ελληνική Λύση, 6 από το ΜέΡΑ25 και οι 3 ανεξάρτητοι.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 8:00 το βράδυ της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ενώ δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση πριν περάσει ένα εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Ο Χιονιάς έφερε μομφή

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ο πανικός έφερε σενάρια εκλογών

Νέος συσχετισμός δυνάμεων δοκιμάζεται στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02