search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Χάος στη Βουλή: Παραπομπή Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας – Αγωγή Άδωνι και «άδειασμα» στον Αθανασίου (Videos)

01.02.2022 13:41
polakis

Με παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για το χθεσινό επεισόδιο, αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του ίδιου για το «τσίγγινο σωβρακάκι» αλλά και το άδειασμα στον Χαράλαμπο Αθανασίου, έκλεισε ο κύκλος της σφοδρής αντιπαράθεσης που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.

Παραπομπή Πολάκη

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για τα όσα έγιναν στο χθεσινό επεισόδιο με την κατηγορία ότι κατέλαβε το βήμα της Βουλής.

Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή προκάλεσε «έκρηξη» στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση να ωρύεται προς το προεδρείο που δεν του έδινε τον λόγο και προς τον πρόεδρο, φωνάζοντας «ντροπή σου». «Ντροπή μου, ντρέπομαι» απάντησε ειρωνικά ο Κώστας Τασούλας.

Αγωγή του Άδωνι στον Πολάκη με … άδειασμα στον Αθανασίου

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα τον Χαράλαμπο Αθανασίου, λέγοντας πως «είναι καταγεγραμμένο στο βίντεο η παραίνεσή μου προς τον κύριο Αθανασίου να μην διακοπεί η ομιλία του κυρίου Πολάκη». Η αμφιλεγόμενη ενέργεια του Αθανασίου δεν έτυχε κάλυψης ούτε από τον πρόεδρο της βουλής ο οποίος σε εμφανώς δύσκολη θέση σχολίασε πως «η απόφαση κρίνεται, αλλά η αντίδραση στην απόφαση δεν μπορεί να γίνεται με αυτόν τον τρόπο.» (σ.σ. εννοεί τα όσα έπραξε ο Π.Πολάκης όταν του αφαιρέθηκε ο λόγος.)

Απαντώντας στην ουσία των αιτιάσεων Πολάκη για τη Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι τον ερεύνησαν 7 εισαγγελικοί λειτουργοί για πέντε χρόνια και δεν έχουν βρει τίποτα, θέτοντας το ερώτημα προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, τι πρέπει να κάνει για να ικανοποιήσει τους βουλευτές του ώστε να σταματήσουν να του μιλούν για τη Novartis. «Να πάω στον ΟΗΕ; Ας κάνετε ειδικό δικαστήριο με πρόεδρο Πολάκη και εισαγγελέα Βαξεβάνη».

Η αγωγή και το… σωβρακάκι

Για όσα φέρεται να του είπε ο Παύλος Πολάκης στο εντευκτήριο της Βουλής, ο «Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ότι θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του, ενώ εγκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταδίκασαν την ομοφοβική, όπως είπε, δήλωση.

Πολάκης – Ραγκούσης: Πραξικόπημα η αφαίρεση του λόγου –

 Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για χθες πως δεν έκανε καμία κατάληψη του βήματος, αλλά περίμενε τον πρόεδρο να του υποβάλει μομφή, με τη διαδικασία να έχει διακοπεί.

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου, ο προεδρεύων έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες» ανέφερε και πρόσθεσε πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου μιλούσε πάνω του, σταμάτησε την κοινοβουλευτική διαδικασία λέγοντας ότι θα πάει στον πρόεδρο της Βουλής για να βάλει μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν έδωσε το λόγο σε άλλον ομιλητή.

Έτσι, ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι ο ίδιος περίμενε στο βήμα να έρθει ο Κ. Τασούλας να του βάλει μομφή, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ζήτησε να συνεχίσει την ομιλία του.

«Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα για το πραξικόπημα χθες» υπογράμμισε.

Παρέμβαση Τασούλα

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «αποκαρδιωτική συνεδρίαση», αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό.

 «Χθες το προεδρείο αφαίρεσε το λόγο από τον κύριο Πολάκη. Δικαιούται ο καθένας να έχει άποψη, αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο. Ο κ.Πολάκης αντί να καταφύγει στα κοινοβουλευτικά μέτρα έκατσε όρθιος σε αυτό το ιερό βήμα και παρεμπόδισε τη συνέχεια της συζητήσεως. Υπάρχουν δύο μέτρα, η αφαίρεση του λόγου από τον κ. Πολάκη και αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης και πρακτικά αφαίρεσε το λόγο από τους επόμενους 23 βουλευτές».

«Από δω και πέρα όταν αισθάνεται κάποιος ότι αδικείται μπορεί να το εκφράσει, μπορεί να το πει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, υπάρχουν κοινοβουλευτικά μέσα αλλά δεν μπορεί αυτός που αισθάνεται ότι αδικείται να συμπεριφέρεται ως καταληψίας του ιερού βήματος της Βουλής».

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει τη Βουλή «κόλαση».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Νέο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη – Επιχείρησε να μιλήσει για τη Novartis και o προεδρεύων διέκοψε τη συνεδρίαση (video)

Δημοσκόπηση Pulse: Δυσαρέσκεια για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για την Novartis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:50