search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:18
MENU CLOSE

Δολοφονία στην Θεσσαλονίκη: Bαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του 23χρονου – Κοντά στην σύλληψη των συνεργών οι αρχές

03.02.2022 13:28
23xronos_new

Βαρύτατες κατηγορίες άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 23χρονου που έχει συλληφθεί για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Κόντα στην ταυτοποίηση των συνεργών οι αρχές

Την ίδια ώρα κοντά στην σύλληψη και των συνεργών του 23χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, φαίνεται ότι βρίσκεται η αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το thesstoday.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 23χρονο στο αυτοκίνητο.

Κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 19χρονος στην Θεσσαλονίκη δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με αναμμένο πυρσό! Η αστυνομία απέδωσε το επεισόδιο σε οπαδικές διαφορές.

Η νεοναζιστική «φράξια» οπαδών-χούλιγκαν που δεν ελέγχεται από τη Θύρα 4. Τον περασμένο Οκτώβριο χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4», δηλαδή στον επίσημο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Οι επιτιθέμενοι χούλιγκαν φέρεται να ανήκουν σε μία νεοναζιστική-φασιστική «φράξια» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα μέρος των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά». Αυτή η «φράξια» αμφισβητεί την επίσημη «γραμμή» της «Θύρας 4», που σε ανακοινώσεις της καταδικάζει τον ρατσισμό, υποστηρίζει τους μετανάστες κτλ.

Μέλη του ίδιου «τάγματος εφόδου» συμμετείχαν και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών, στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη, καθώς και στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Μέλη της ίδιας νεοναζιστικής ομάδας φέρονται να συμμετείχαν και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος, ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 21 Ιανουαρίου 2021 η οπαδική βία και η δράση νεοναζιστικών στοιχείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν κατά τη διάρκεια προκαθορισμένης συμπλοκής οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσαν πυροβολισμοί, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν τουλάχιστον δύο κάλυκες από το σημείο της σύγκρουσης.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία Μπίκα: Η κρίσιμη μαρτυρία του φαρμακοποιού – «Θυμάμαι μια κοπέλα που πήρε δύο ουροσυλλέκτες» (video)

Σαντορίνη: Η κακοκαιρία γέμισε τους δρόμους με χαλάζι – Πρωτοφανείς εικόνες (Photos/Video)

Πάνος Νάτσης: «Η αγάπη δεν τελειώνει εδώ» – Συγκλονίζει το «αντίο» της συντρόφου του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:06