search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις από τις εφόδους της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους – Τα ευρήματα (Photos/Videos)

03.02.2022 16:55
273021404_1007661306488448_6159158184011114422_n

Ταυτόχρονη επιχείρηση πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν ευρήματα που μαρτυρούν οπαδική βία αλλά και να συνδέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο για την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπου κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα, ενώ συνελήφθησαν και δύο άτομα, υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, από το εσωτερικό του συνδέσμου του ΠΑΟΚ που βρίσκεται επί της οδού Ορέστου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλεξαν τουλάχιστον πέντε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών με ευρήματα, αλλά και επτά κάσες. Τα ευρήματα αυτά μεταφέρθηκαν για εξέταση.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στις οδούς Παπάφη και Ορέστου, όπου βρίσκονται συνολικά τρεις σύνδεσμοι του «δικεφάλου του Βορρά», ενώ το ίδιο συνέβη και στην περιοχή του Ευόσμου, αλλά και των Αμπελοκήπων.

Έρευνες πραγματοποίησε η αστυνομία και στο γήπεδο της Τούμπας, όπου οι αρχές κατάσχεσαν μεταλλικά στυλιάρια και κράνη.

Υπενθυμίζεται ότι σε έφοδο των αστυνομικών σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ όπου, ο 23χρονος που συνελήφθη ως κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη είχε κλειδιά, βρέθηκε ολόκληρο «οπλοστάσιο» με καδρόνια στυλιάρια και άλλα υλικά πρόκλησης βίας.

Σειρά είχε ο σύνδεσμος του Άρη, δίπλα από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι αστυνομικοί βγαίνοντας από τον σύνδεσμο, πήραν μαζί τους τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν άγνωστα μέχρι στιγμής αντικείμενα.

Μετά τις έρευνες στους συνδέσμους του ΠΑΟΚ και του Άρη οι αστυνομικές δυνάμεις επισκέφθηκαν τον σύνδεσμο φίλων Ηρακλή Αυτόνομη Θύρα 10 και ερεύνησαν τους χώρους.

Εντοπίστηκε νέο φονικό όπλο στον τόπο του εγκλήματος

Ειδικότερα, λίγα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος εντοπίστηκε μία ματσέτα η οποία θα εξεταστεί εάν την έφεραν πάνω τους οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη Καμπάνη.

Το μεγάλο μαχαίρι το οποίο κάλλιστα μετατρέπεται σε φονικό όπλο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, από τον δημοσιογράφο Άγγελο Λαμπίδη και έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Το σημείο που βρέθηκε η ματσέτα με την μαύρη λαβή ήταν σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τα σκαλιά της πολυκατοικίας που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες της ΕΛ. ΑΣ έσπευσαν στο σημείο και πήραν το μαχαίρι. Πλέον εξετάζεται εάν το συγκεκριμένο αντικείμενο το είχε πάνω του ένας από τους δράστες την αιματηρής επίθεσης και του έπεσε ή το πέταξε ενώ έφευγε από το σημείο.

Η ματσέτα θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί εάν φέρει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα τα οποία βρίσκονται στη βάση δεδομένων της αστυνομίας ή ανήκουν στα άτομα που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους οι διωκτικές αρχές.

Ποινή φυλάκισης στον 23χρονο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Στον συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Γιατί έχουμε τόσους πολλούς νεκρούς

Θεσσαλονίκη: Τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή στον 23χρονο για τα ευρήματα στον Σύνδεσμο

Έγινε η νεκροψία της φάλαινας του Αλίμου: Τα αίτια θανάτου της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:34