search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:32
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Στεφάνια από τους αρχηγούς των ομάδων της πόλης στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη (Photos/Video)

07.02.2022 19:19
saloniki-stefania-new

Φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό θέλησαν να αποτίσουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών, καθώς και των Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Απόλλωνα Πόντου  που βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο σημείο, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.

Τον Άρη εκπροσώπησε ο Μάριος Σιαμπάνης, τον ΠΑΟΚ ο Αντρέ Βιειρίνια, τον Ηρακλή ο Μανώλης Παπαστεριανός, τον Απόλλωνα Πόντου ο Δημήτρης Αμαραντίδης, τη γυναικεία ομάδα του Άρη η Γιάσνα Τζόρτζεβιτς κι εκείνη του ΠΑΟΚ η Θωμαή Βάρδαλη. Παρών ήταν επίσης και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής. Άπαντες οι παρευρισκόμενοι φώναξαν «Ποτέ Ξανά» στο μέρος που δολοφονήθηκε ο Αλκιβιάδης.

«Οφείλω να πω εκ μέρους του οργανισμού του Άρη ότι είμαστε πολύ συγκινημένοι και συγκλονισμένοι από αυτό που μάθαμε και είδαμε. Να δώσουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Είναι πολύ άδικο να φεύγει μια ζωή… δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα» είπε αρχικά ο Σιαμπάνης και προσέθεσε: «Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε την οικογένεια του Άλκη και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνει το ποδόσφαιρο και κάθε άθλημα μια γιορτή».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, ανέφερε από την πλευρά του: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη. Κανείς δεν μπορεί να έχει στο μυαλό του τον πόνο που περνάει αυτή η οικογένεια. Εγώ μόνο ένα πράγμα θέλω να πω: όλοι έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίξουμε όποια ομάδα θέλουμε, αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Ο Άλκης χάθηκε άδικα εδώ. Δεν είναι η πρώτη φορά, ας είναι η τελευταία. Αυτή είναι η επιθυμία όλων μας. Γιατί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός είναι μια γιορτή».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες συναντήθηκαν στα αποδυτήρια του «Κλεάνθης Βικελίδης» και περπάτησαν έως το σημείο που ξεψύχησε ο 19χρονος. Οι αρχηγοί των ομάδων θέλοντας να στείλουν από κοινού μήνυμα ενότητας κατέθεσαν στεφάνι και φανέλα στη μνήμη του Άλκη.

 «Κανένα χρώμα καμιά φανέλα και καμιά ομάδα δεν είναι ανώτερα από την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ζητώ συγγνώμη από τον Άλκη που δεν κάναμε κάτι σαν κοινωνία για να το αποτρέψουμε αυτό, να το σταματήσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, υπογραμμίζοντας ότι «το ποδόσφαιρο ενώνει και δεν μαχαιρώνει».

Η αρχηγός του Άρη υπογράμμισε ότι «είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Δεν πρέπει να υπάρχει βία στον αθλητισμό», ενώ η αρχηγός του ΠΑΟΚ σημείωσε χαρακτηριστικά: «δεν έχω λόγια να περιγράψω τα όσα νιώθουμε αυτή τη στιγμή. Να δείξουμε τον δρόμο ότι το ποδόσφαιρο ενώνει».

Ο αρχηγός του Ηρακλή, Μανώλης Παπαστεριανός, δήλωσε ότι «είτε φοράς πράσινη, είτε κιτρινόμαυη, είτε ασπρόμαυρη, είτε μπλε φανέλα, δεν παίζει κανένα ρόλο. Όλοι είμαστε το ένα, ο αθλητισμός πρέπει να μας ενώνει».

Τέλος, ο αρχηγός του Απόλλωνα Πόντου, Γιώργος Αμαραντίδης, επισήμανε ότι «πρέπει άμεσα να παρθούν αποφάσεις. Δεν μπορεί να χάνονται έτσι παιδιά. Ένα συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του (Video)

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 109 νεκρούς και σχεδόν 19.000 νέα κρούσματα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42