search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:43
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στους οκτώ συλληφθέντες

07.02.2022 15:38
dolofonia_new

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η αποχώρηση τους από το δικαστικό Μέγαρο έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά την προσέλευσή τους, δηλαδή κάτω από έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένους πολιτών που τους επιτέθηκαν φραστικά με φράσεις όπως «δολοφόνοι». Οι αστυνομικοί σχημάτισαν κλοιό από την είσοδο του Μεγάρου μέχρι το μεταγωγικό βαν.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι η απολογία του 23χρονου, Aλβανικής καταγωγής, του πρώτου συλληφθέντα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι πέρασε την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας η οποία διερευνά την υπόθεση.

Ο 23χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Προανακριτικά φέρεται να ομολόγησε ότι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, οδηγώντας το ένα από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην φονική επίθεση, τονίζοντας ότι δεν κατέβηκε από το όχημα κι ότι δεν είχε μαζί του κάποιο όπλο.

Για την ποινική του μεταχείριση αναμένεται να αποφασίσουν, όταν ολοκληρωθεί η απολογία, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων.

Ο 21χρονος Έλληνας κρατούσε το δρεπάνι

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 8 από τους 9 συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι αυτός που κρατούσε το δρεπάνι και έδωσε τη χαριστική βολή στον Άλκη Καμπανό είναι 21χρονος Έλληνας.

Στο δρεπάνι, σημειώνεται, έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα δύο ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτυπώματα του 23χρονου που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα έχουν βρεθεί σε στειλιάρι και θεωρείται ότι αυτός χτύπησε τον Άλκη στο κεφάλι, ωστόσο ο ίδιος αρνείται ότι ήταν παρών στη δολοφονία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο καταζητούμενους

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης και για δύο ακόμα υπόπτους. Ο ένας είναι ένας Έλληνας 25 ετών, άτοικος Αθηνών και ο δεύτερος είναι ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που έχει διαπιστωμένα διαφύγει στη χώρα του.

Για τον πρώτο είναι ενήμερες οι Αρχές στην Αττική ενώ για τον δεύτερο θα γίνουν ενέργειες ώστε να γίνει διεθνές το ένταλμα και ενημερωθούν μέσω Interpol οι αλβανικές Αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψή του 20χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη κοπέλα που τον κατήγγειλε μιλάει για όλα λίγο πριν τη δίκη (video)

Folli Follie: Εκτός πολιτικής αγωγής στη δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Κάιλι Τζένερ: Έγινε μαμά για δεύτερη φορά – Η τρυφερή φωτογραφία στο Instagram

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:43