search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του (Video)

07.02.2022 17:53
Dolofonos-alki_new-new

Προσωρινά κρατούμενος τέθηκε μετά την απολογία του, ο 23χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητό του αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, o 23χρονος κατονόμασε τους άλλους 10 συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. 

Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 23χρονου, Θεόδωρος Σιμόπουλος, τόνισε πως ο πελάτης του εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση, ενώ κατονόμασε εκείνους, που όπως υποστηρίζει συμμετείχαν στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Προθεσμία πήραν οι άλλοι 8 συλληφθέντες

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σαν τάγμα εφόδου έδρασαν οι δράστες

Σαν τάγμα εφόδου φέρονται να έδρασαν οι δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Όπως φαίνονται στα βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές, οι δράστες έφτασαν με τρία αυτοκίνητα στο σημείο και επιτέθηκαν στους 3 νεαρούς. Η επίθεση κατά του 19χρονου και της παρέας του δείχνει να έγινε με τρόπο οργανωμένο.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών επιβαίνοντας στα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ νωρίτερα και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ’ όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών.

Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη: «Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν – Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα» (Video)

Δολοφονία Άλκη: Βρισιές και αποδοκιμασίες στους 8 (video)

Δολοφονία Άλκη: Και πρώην ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:05