ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:22
MENU CLOSE

Ιταλικά μπισκότα, τα ρόδα της ερήμου

09.02.2022 07:00

Πεντανόστιμα μπισκότα, φτιαγμένα με αλεύρι αμυγδάλου και καλυμμένα με τραγανές νιφάδες καλαμποκιού (κορν φλέικς). Ονομάζονται έτσι, διότι μετά το ψήσιμο, μοιάζουν με ορυκτά τριαντάφυλλα και τους σχηματισμούς που παίρνουν τα πετρώματα σε ορισμένες περιοχές των ερήμων.

125 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

125 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα καθαρισμένα και αλεσμένα)

2 αυγά

150 γραμμάρια ζάχαρη

170 γραμμάρια βούτυρο καλής ποιότητας, σε θερμοκρασία δωματίου

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κάψουλα βανίλια ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα

1 πρέζα αλάτι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

80 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες (προαιρετικά)

Μερικά κορν φλέικς καλαμποκιού

Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπήστε σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο, με τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μια σπάτουλα διπλώστε στο μίγμα τα δύο αλεύρια και το μπέικιν μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Θα πρέπει η ζύμη να είναι απαλή και αφράτη. Σε αυτό το στάδιο ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας ή τις σταφίδες, αν χρησιμοποιήσετε, ενσωματώστε τις κι αυτές με τη σπάτουλα και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά. Με ένα κουτάλι πάρτε μια ποσότητα από τη ζύμη, πλάστε σε μπαλάκι και βουτήξτε το στα κορν φλέικς χωρίς να τα θρυμματίσετε, απλά κυλώντας τα ελαφρά για να κολλήσουν. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τις μπαλίτσες με απόσταση μεταξύ τους και τοποθετήστε στo ψυγείο για 1-2 ώρες, ώστε να σφίξει η ζύμη και να μην λιώσουν τα μπισκότα στο ψήσιμο. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 12 λεπτά. Θα φουσκώσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν και σκληρύνουν λίγο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Μπαλονάτες σπιτικές πίτες (τσέπες) για γέμισμα

Εξελληνισμένο μπράουνις με ελαιόλαδο

Πολύχρωμη μεξικάνικη πίτα με τορτίγιες και λαχανικά

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50
Exit mobile version