search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:10
MENU CLOSE

Εξελληνισμένο μπράουνις με ελαιόλαδο

05.02.2022 07:00
Brownies

Το γνωστό αμερικάνικο γλυκό ελληνοποιείται κατά κάποιον τρόπο και παρασκευάζεται με παρθένο ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Η συνταγή ετοιμάζεται εύκολα, χωρίς μίξερ, δεν περιέχει γαλακτοκομικά και θα σας ξετρελάνει με την πλούσια γεύση σοκολάτας, την τραγανή κρούστα και το μαστιχωτό και ζουμερό εσωτερικό της.

Υλικά για τη συνταγή

120 ml ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

90 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

3 μεγάλα αυγά

40 γραμμάρια σκόνη κακάο, κοσκινισμένη

70 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

75 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα και στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο σκεύος 20 εκατοστών. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ελαιόλαδο, τη βανίλια και τους δύο τύπους ζάχαρης και ανακατέψτε τα καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα αυγά και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάστε τα αυγά στο μίγμα της ζάχαρης και προσθέστε τη σκόνη κακάο, το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα και αδειάστε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα. Ψήστε για 28-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια λάμα μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Μην το παραψήσετε όμως για να είναι ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Πολύχρωμη μεξικάνικη πίτα με τορτίγιες και λαχανικά

Τούρκικη πάστα ταψιού, «κλαιόμενο» κέικ

Ριζότο με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:10