search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:23
MENU CLOSE

Ριζότο με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

02.02.2022 07:00
rizoto_psites

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε ως κυρίως δίπλα σε μια πράσινη σαλάτα αλλά και σαν συνοδευτικό μαζί με ψητά κρεατικά ή ψάρια. Μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές στον φούρνο για μια πιο σπιτική εκδοχή αλλά για ευκολία χρόνου σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες αγοραστές σε βάζο.

Υλικά για τη συνταγή

600 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

½ φρέσκο κρεμμυδάκι

180 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο (για ριζότο)

50 ml λευκό ξηρό κρασί

15 ml πελτέ ντομάτας

150 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο βούτυρο για το τελείωμα

1-2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάστε τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι, και διατηρήστε τον ζεστό στην άκρη, χωρίς όμως να συνεχίζει να βράζει και να εξατμίζεται. Ψιλοκόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις ψητές πιπεριές (σπιτικές ή αγοραστές), αφαιρώντας τα σπόρια και στραγγίζοντάς τες από τους χυμούς. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα ψηλό τηγάνι, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε 2 -3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, με μια πρέζα αλάτι. Μόλις αυτό γίνει διάφανο και μαλακώσει, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετέ το κι αυτό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Δυναμώστε ελαφρά τη φωτιά, βάλτε μια πρέζα αλάτι και μόλις γυαλίσει το ρύζι, περιχύστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίξτε τις πιπεριές και τον πελτέ ντομάτας, ανακατέψτε καλά και αρχίστε να βάζετε τον ζωμό με την τεχνική του ριζότο. Θα πρέπει με μια κουτάλα να περιχύνετε λίγο – λίγο με το ζωμό το ρύζι και να συνεχίζετε με την επόμενη κουταλιά μόλις απορροφάται καλά χωρίς να στεγνώνει το ριζότο, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, αποσύρετέ το από τη φωτιά και προσθέστε λίγο βούτυρο και το τυρί. Ανακατέψτε καλά να μελώσει το ριζότο, πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε!

Διαβάστε επίσης:

Τα χάπια του διαβόλου, οι Ουγγαρέζικοι λουκουμάδες με κακάο

Ψητές λαχανόπιτες στο τηγάνι (νηστίσιμες)

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και σταφίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:22