search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:23
MENU CLOSE

Τα χάπια του διαβόλου, οι Ουγγαρέζικοι λουκουμάδες με κακάο

01.02.2022 07:00
loukoumades43-new

Οι Ουγγαρέζικοι λουκουμάδες ördögpirula αν και μεταφράζονται ως χάπια του διαβόλου, η γεύση τους είναι παραδεισένια και ονειρική. Παρασκευάζονται με την κλασική ζύμη για choux, τηγανίζονται σε άφθονο λάδι και τυλίγονται σε μίγμα κακάο με ζάχαρη.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη ζύμη

150 ml γάλα

50 ml νερό

1 κουταλιά της σούπας ρούμι (προαιρετικά)

1 τσιμπιά αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

80 γραμμάρια βούτυρο

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

4 αυγά

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ρολάρισμα

4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, το νερό, το ρούμι (αν χρησιμοποιήσετε), το αλάτι, την κρυσταλλική ζάχαρη και το βούτυρο και αφήστε τα να βράσουν. Μόλις έρθουν σε βρασμό, ρίξτε μονομιάς το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς, για να ψηθεί το αλεύρι. Το μίγμα θα είναι έτοιμο μόλις σχηματιστεί μια μπάλα, η οποία θα ξεκολλάει μεν από τα τοιχώματα αλλά θα αφήνει στον πάτο της κατσαρόλας ένα λεπτό φιλμ ζύμης. Μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα καθαρό και κρύο μπολ και με το μίξερ χτυπήστε το για λίγα λεπτά ώστε να κρυώσει ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέστε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένοντας να απορροφηθεί καλά το ένα πριν ρίξετε το άλλο. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή στο τέλος. Ζεστάνετε σε ένα βαθύ σκεύος το σπορέλαιο και μόλις φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, με δυο κουταλάκια δημιουργήστε μπάλες και ρίξτε τις προσεκτικά στο καυτό λάδι. Αφήστε τα μπαλάκια ζύμης να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσό καφετί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια ρολάρετέ τα όπως είναι ζεστά στο μίγμα του κακάο και της ζάχαρης άχνης.

Διαβάστε επίσης:

Ψητές λαχανόπιτες στο τηγάνι (νηστίσιμες)

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι και σταφίδες

Χωριάτικες πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31