search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:11
MENU CLOSE

Χωριάτικες πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια

27.01.2022 07:00
290-cartofi-taranesti-02

Μια πανεύκολη, χορταστική και οικονομική συνταγή με υλικά που βρίσκουμε εύκολα στο ντουλάπι και το ψυγείο μας, που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Λειτουργεί υπέροχα σαν συνοδευτικό με ψητά κρεατικά αλλά και σαν κυρίως πιάτο με τη συνοδεία μιας πράσινης σαλάτας.

Υλικά για τη συνταγή

1 κιλό πατάτες

2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

400 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους

4-6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγη πάπρικα γλυκιά

Μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, πλύντε και βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 20 περίπου λεπτά. Στραγγίστε τις, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ροδίστε το μπέικον με λίγη από την ποσότητα του λαδιού, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατίστε ελαφρά, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάλτε τις πατάτες, αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με την πάπρικα και ανακατέψτε απαλά, χωρίς να τις λιώσετε. Προσθέστε το σοταρισμένο μπέικον με το κρεμμύδι, περιχύστε με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε πάλι για να είναι ομοιόμορφα στο ταψί. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40-45 λεπτά ή και λιγότερο μέχρι να ροδίσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουν όμορφο χρώμα και να τραγανίσουν όμορφα οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμες, πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο και μαλακό κέικ με πραλίνα φουντουκιού

Μπουγιουρντί, το πικάντικο ελληνικό φοντί

Σαλέπι, το ρόφημα μιας άλλης εποχής για το κρύο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:04