Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το σαλέπι χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ανατολής ως χειμωνιάτικο θερμαντικό, μαλακτικό και θρεπτικό ρόφημα καθώς θεωρείται ότι ανακουφίζει το βήχα, το άσθμα και τον στομαχόπονο.
Είναι η σκόνη των αποξηραμένων βολβών ορχιδέας. Στη λαϊκή μας παράδοση ονομάζεται επίσης σερνικοβότανο, γιατί πίστευαν πως αν ο μέλλων πατέρας κατανάλωνε μεγάλους βολβούς από το φυτό, θα γεννιόταν αρσενικό παιδί.
Για 4 μικρά φλιτζάνια
10 γραμμάρια σκόνη σαλέπι
40 γραμμάρια ζάχαρη ή και επιπλέον, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε
1 λίτρο γάλα, πλήρες
Λίγη κανέλα για το πασπάλισμα
Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο, χτυπήστε το σαλέπι, τη ζάχαρη και λίγο από το γάλα, μέχρι να αναμειχθούν τελείως και να μην έχει το μίγμα σβόλους. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και δυνατά, προσέχοντας να έχει ομοιογένεια το μίγμα και να είναι χωρίς σβόλους. Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς το συνεχώς, για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Λάβετε υπόψη σας ότι το μίγμα όσο κρυώνει, πήζει περισσότερο. Δοκιμάστε τη ζάχαρη και αν επιθυμείτε, προσθέστε κι άλλη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετέ το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε το με λίγη κανέλα και απολαύστε!!!
Διαβάστε επίσης
Καυτερό κεμπάπ ταψιού, για τους λάτρεις του κρέατος
Κρεμώδες και πλούσιο φλαν (κρέμα καραμελέ) μπανάνας
Αμελέτητα καπαμάς, με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφίδες και σουσάμι αλά… Masterchef
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.