search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:45
MENU CLOSE

Αφράτο και μαλακό κέικ με πραλίνα φουντουκιού

26.01.2022 07:00
tota-new

Μια εύκολη συνταγή για αφράτο κέικ χωρίς βούτυρο ή λάδι που περιέχει όμως το συστατικό που δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί, την πραλίνα φουντουκιού. Για πρωινό ή για απογευματινό σνακ, θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε στη στιγμή.

Υλικά για τη συνταγή

150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

3 αυγά

200 ml γάλα πλήρες

200 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού ρευστή (όχι σκληρή)

160 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε τουλάχιστον 5-10 λεπτά σε αυτό το βήμα, διότι αυτό θα καθορίσει το πόσο μαλακό και αφράτο θα είναι το κέικ σας.

Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και την πραλίνα φουντουκιού που έχετε βυθίσει το βάζο της σε κατσαρόλα με βραστό νερό ή την έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι ρευστή. Στη συνέχεια βάλτε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και ανακατέψτε τα καλά για να αποφύγετε τους σβώλους στη ζύμη.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών, καλά βουτυροαλευρωμένο και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 περίπου λεπτά. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας και όταν βγει καθαρή, αποσύρετε το κέικ από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετέ το και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης:

Μπουγιουρντί, το πικάντικο ελληνικό φοντί

Σαλέπι, το ρόφημα μιας άλλης εποχής για το κρύο

Καυτερό κεμπάπ ταψιού, για τους λάτρεις του κρέατος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:44